Kroppen talar till dig : Den kompletta guiden till orsakerna bakom sjukdomar (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
479
Utgivningsdatum
2008-01-01
Förlag
Vattumannen AB
Dimensioner
222 x 158 x 38 mm
Vikt
870 g
SAB
Vml(x),615.53
ISBN
9789187512582
Kroppen talar till dig : Den kompletta guiden till orsakerna bakom sjukdomar (inbunden)

Kroppen talar till dig : Den kompletta guiden till orsakerna bakom sjukdomar

(24 röster)  |  Läs 4 recensioner
Inbunden Svenska, 2008-01-01
339
 • Skickas inom 2-5 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Läs ett provkapitel här>>

I mer än 25 år har Lise Bourbeau studerat sambandet mellan emotionella och mentala tillstånd och olika sjukdomar. Antalet klienter har blivit mer än 15 000 och ett enormt material har utformats genom åren. Kroppen talar till dig redogör för över 500 sjukdomar och deras mentala, emotionella och själsliga orsaker. Författaren menar att insikt i orsakerna bakom sjukdomar, samt djup självkännedom på ett mentalt, emotionellt och andligt plan, är en förutsättning för god hälsa. Lise Bourbeau är en eftertraktad föreläsare i Kanada och den franska utgåvan av boken har sålts i mer än 1 miljon exemplar.

Ur förordet:

Ohälsa eller sjukdom är kroppens sätt att kommunicera med oss, och tala om att vårt sätt att tänka (även om det sker omedvetet) inte är i harmoni med vad som är hälsosamt för oss. Sjukdom indikerar vi behöver göra förändringar i vårt trossystem och talar om för oss att vi har nått vår fysiska och psykiska gräns.

Forskningen inom metafysiken har återuppstått sedan psykoanalysens födelse. Sigmund Freud upptäckte att kroppen och psyket är oåterkalleligt sammanlänkade. En av hans mest berömda studenter, Carl Jung, sa "På samma sätt som vårt medvetna och det undermedvetna befinner sig i konstant växelverkan, är kroppen och sinnet i konstant växelverkan". Detta påstående, som är mer än 50 år gammalt, fastställs av några av världens största tänkare. Forskare inom detta område som Wilhelm Reich, John Pierrakos, Fritz Pearls, Louise Hay och många andra har bidragit enormt till återskapandet av den stora mängden information som finns inom metafysisk forskning.

Olyckligtvis utgår den traditionella medicinska läkarvetenskapen (och även vissa alternativa terapier) från att ohälsa är ett hinder i vägen för vår lycka, och att den därför ska bekämpas som en fiende som attackerar kroppen. Denna fokusering på att göra sig fri från sjukdomssymptomen, kan jämföras med att avlägsna den lilla röda varningslampan i en bil som uppmärksammar ett problem. Utan dessa varningssignaler kan större och mer allvarliga problem utvecklas. Symtom är kroppens varningssignaler som visar att ett visst område behöver din uppmärksamhet. Jag har upptäckt, att det istället är så att ohälsa är en gåva vars syfte är att återbringa jämvikten i vår varelse. Den fysiska kroppen skapar inte ohälsa, för den fysiska kroppen kan inte göra något av sig själv. Det som upprätthåller livet är vår själ, vårt inre jag. Ohälsa är ett direkt resultat av obalans i vår inre värld som visar sig i den fysiska kroppen. Därför försöker en sjuk kropp bara hitta tillbaka till sitt naturliga tillstånd av vibrerande hälsa.


Läs ett utdrag ur boken!
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Kroppen talar till dig : Den kompletta guiden till orsakerna bakom sjukdomar
 2. +
 3. Nyckeln till din hälsa : självläkning med kinesisk medicin

De som köpt den här boken har ofta också köpt Nyckeln till din hälsa : självläkning med kines... av Diamantis Koukouvinos (inbunden).

Köp båda 2 för 568 kr

Kundrecensioner

Det finns 4 recensioner av Kroppen talar till dig : Den kompletta guiden till orsakerna bakom sjukdomar. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Kroppen talar... ja

  Lite djup för mej men ändå fortsätter jag slå i den för att se om det stämmer med den intention jag har. Vi människor söker ofta en ledstjärna ... något att förhålla oss till. Det kan vara en tro, en del läser horoskop och en del läser Kroppen talar till dig. Det gör jag fast jag inte har den riktiga övertygelsen :-/

 2. Kroppen talar
  Kamila , 29 mars 2016

  Kroppen försöker hela tiden "säga" oss vad det är vi behöver, om vi bara lyssnar och inte förgiftar den hela tiden. Olika sjukdomar berättar om vad det är vi behöver bearbeta, för att återfå hälsa.

 3. Är du öppen för andligheten?
  Froggy, 7 augusti 2014

  Den är som ett mindre uppslagsverk med många intressanta aspekter på våra sjukdomar och orsakerna därtill. Sedan är det upptill var och en om man kan ta till sig detta tänkesätt. Dessutom är det ju en hel del åkommor som inte alls nämns.

 4. Intressant och spännande!
  Sonya, 24 maj 2011

  Alla sjukdomar är psykiska. Det fysiska och psykiska hör ihop. Mycket intressant och spännande bok som ger en ett helt nytt sätt att se på sjukdomar. Läser allt med en nypa salt men förvånansvärt mycket verkar stämma!

Visa alla 4 recensioner

Fler böcker av Lise Bourbeau