Quickologi (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
501
Utgivningsdatum
2015-04-23
Upplaga
1
Förlag
Fri Tanke Förlag
Medarbetare
Wall, Michael (form) / Persson, Richard (form)
Dimensioner
233 x 165 x 38 mm
Vikt
859 g
SAB
Oepb
ISBN
9789187513275
Quickologi (inbunden)

Quickologi

(16 röster)  |  Läs 7 recensioner
Inbunden, Svenska, 2015-04-23

Slutsåld

I Quickologi skildrar Göran Lambertz fallet Thomas Quick ur sitt eget perspektiv. Han diskuterar hur svenska samhället hanterat ett av de mest häpnadsväckande rättsfallen i landets historia och visar på faran i att allt färre journalister vågar ställa de svåra frågorna eller gå emot den rådande opinionen. Hur kunde Sture Bergwall dömas för 8 mord och sedan frikännas utan domstolsprövning? Har rättsväsendet svikit sitt uppdrag?
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 7 recensioner av Quickologi. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. LAMBERTZ EN BJÄSSE
  Håkan Bång, 28 mars 2017

  En intellektuell bjässe har mosat de som tror sig vara intellektuella. Han avslöjar bluffen Sverige på ett för svenskarna pinsamt sätt.

 2. Kvalitén på medierna i dagens Sverige
  Erik Bogren, 17 maj 2015

  Bokens viktigaste aspekt, som jag ser det, är att den belyser kvalitén i press och 'public service' i Sverige av idag.

 3. Omdöme om Quickologi
  Olle Eklund, 12 maj 2015

  Har redan rekommenderat och kan låna ut (!) boken till de klentrogna - och de är många. Lambertz är trovärdig och övertygande och jag nästan sträckläste boken. En toppenbok för de som vill sätta sig in i fallet Quick. Tror dock inte att den kan övertyga de klentrogna - G W Persson, Guilliou m fl - men mest för av principiella skäl. Uppskattar Lambertz's sakliga omdömen även om sina motståndare.

 4. Ingen rättsskandal men ändå en skandal
  cnv284w, 11 maj 2015

  Jag har läst Göran Lambertz och van der Kwast böcker slås jag av den systematik som framträder.
  Hela denna historia sönderfaller enligt min mening i 3 delar

  1. Alla åtalen och domarna som är en direkt följd av Quicks erkännanden. Utan dem säkerligen inga åtal.
  2. Resningsprocessen där varje resningsansökan skulle behandlas individuellt och bedömas på sina egna meriter. När jag läser, framförallt van der Kwast bok, får jag en stark förnimmelse av serieproduktion, paste and co... Läs hela recensionen

 5. En studie i sektens sätt att fungera
  Per Vallin, 11 maj 2015

  Quickologi: en form av mytologi som tillämpas av sekten Quicklaget, som GL själv kallar gruppen. Den uppfyller alla definitioner på sekt som tänkas kan. Bl. a. en blind tro på det rätta och helt felfria i sin sak, En vägran ta till sig fakta som motsäger gruppens blinda tro. Trots att GL blivit överbevisad om de "bevis" han säger finns mot Sture Bergwall ringa, om inte totala avsaknad av, värde. Fortsätter GL hävda att dessa "bevis" är starka. Ren lögn?
  Boken är endast av intresse för... Läs hela recensionen

 6. Äntligen en riktig genomgång
  Cecilia , 11 maj 2015

  Sensationsmakeriet i medierna har gått för långt. Bra att någon redovisar fakta. Boken redogör för fakta och sedan kan var och en dra egna slutsatser. Troligtvis blir de inte desamma som medierna förmedlar.

 7. Intressant motbok

  Jag har med stor behållning läst Lambertz bok, som bitvis är en utmärkt sammanfattning och en intressant motbok till ett par alster om fallet Thomas Quick. Den har även någon svacka. Lambertz har gjort någon slags numerisk beräkning i boken, som är svårsmält även för den, som är van att handskas med matematik. Kritiker har siktat in sig på att boken innehåller upprepningar, men detta är ett pedagogiskt grepp, som många använder, och som inte stör mig nämnvärt.

Visa alla 7 recensioner

Fler böcker av Göran Lambertz

 • När sanningen inte räcker

  Göran Lambertz

  Måndagsmorgonen den 8 mars 2021 sitter Göran Lambertz i köket i sitt hem i Uppsala och ska just göra frukost när han ser tre stora bilar köra fram och stanna utanför huset. Det ¿visar sig vara polisbilar. Tjugo minuter senare befinner han sig i ba...