Mörkret vid tidens ände : en bok om universums mörka sida (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
187
Utgivningsdatum
2015-04-02
Upplaga
1
Förlag
Fri Tanke Förlag
Medarbetare
Larsson, Sara (red.) / Sokcic, Miroslav (form) / Persson, Richard (form)
Dimensioner
227 x 152 x 20 mm
Vikt
572 g
SAB
Uaa
ISBN
9789187513459
Mörkret vid tidens ände : en bok om universums mörka sida (inbunden)

Mörkret vid tidens ände : en bok om universums mörka sida

(50 röster)  |  Läs 7 recensioner
Inbunden Svenska, 2015-04-02
249
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Vi står inför en ny revolution inom fysiken, där bilden av vårt universums mörka och okända sida sakta börjar klarna. Den saknade pusselbiten av partikelfysiken har hittats genom upptäckten av Higgs partikeln och det är dags att ta nästa steg. Med hjälp av strängteorin målas en bild upp av ett världsallt oändligt mycket större än vad vi tidigare trott. Vårt universum är kanske bara en liten del av ett obegrip ligt storslaget multiversum som vi bara precis börjat ana vidden av.

I boken får vi stifta bekantskap med den mörka materien och den mörka energin som fysikerna fort farande vet mycket lite om. Vi utforskar de mörka tidsåldrarna före Big Bang, får en skymt av hur det gick till när vårt universum skapades och följer historien vidare in i en avlägsen och hotande framtid.

Mörkret vid tidens ände tar dig till den absoluta forskningsfronten. Ulf Danielsson beskriver den mest stor slagna vetenskapen med sin karaktäristiska och poetiska prosa. När du läst den kommer du aldrig att se på stjärnhimlen på samma sätt igen.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Mörkret vid tidens ände : en bok om universums mörka sida
 2. +
 3. Vårt klot så ömkligt litet

De som köpt den här boken har ofta också köpt Vårt klot så ömkligt litet av Ulf Danielsson (pocket).

Köp båda 2 för 298 kr

Kundrecensioner

Det finns 7 recensioner av Mörkret vid tidens ände : en bok om universums mörka sida. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Mörkret
  Marlene Tunell, 6 april 2017

  Otroligt seg att ens börja med.. så jag har ännu inte läst hela, och.. man måste nog ha lite förkunskaper, det har inte jag...........

 2. Fantastisk
  Mperor, 20 maj 2016

  Boken är helt fantastisk, och den ända anledningen till att betyget inte är en 5a, är för att alla tyvärr inte har intresse för detta vetenskapliga område. Är det däremot någon som skulle lyckas konvertera en "non-believer", så är det Ulf Danielsson. Han har skrivit som att han försöker nå ut till barn, fast inom ett område som få vuxna begriper, och till det slänger han med poesi och diverse metaforer. Fantastisk!

 3. Bortom horisonten och tidens ände
  Einar, 12 januari 2016

  Särdeles spännande! En väl skriven överblick såväl över det lilla som det stora och det okända - det bortom synranden och tidens ände.

 4. Intressant och lättläst

  Intressant innehåll som dock kräver viss förkunskap inom partikelfysik för att man ska kunna tillgodogöra sig innehållet.
  Lättläst men innehållet var något ostrukturerat.

 5. Mörk materia
  Linus Ek, 28 juli 2015

  Fick detta tips av min sambo, trodde aldrig jag skulle tycka denna bok va såpass bra och intressant som jag faktiskt tycker.

  Författaren Ulf Danielsson som tydligen är professor i teoretisk fysik vid Uppsala universitet skriver väldigt lättläst och det går snabbt att fastna :-)

  "80 procent av all materia i universum utgörs av något vi ännu inte vet vad det är. Den mörka materian är osynlig, sänder inte ut ljus eller strålning, men påverkar den synliga materian genom gravitat... Läs hela recensionen

 6. Utmärk om universum
  Lennart Stillerud, 24 juli 2015

  Verkligen intressant och välskrivet, rekommenderas för alla som förundras över universum och om vad vi vet och tror oss veta..

 7. Utmärkt bok om de stora gåtorna
  Staffan Ragnar Yngve, 21 april 2015

  Mörk materia, mörk energi och svarta hål avhandlas på en lättläst prosa understundom med näst intill poetiska vändningar. Tydliga illustrationer underlättar för läsaren. .

Visa alla 7 recensioner

Bloggat om Mörkret vid tidens ände : en bok om unive...