Ditt barn är klokare än du tror (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
271
Utgivningsdatum
2015-05-20
Upplaga
1
Förlag
Fri Tanke Förlag
Översättare
Ulrika Junker Miranda
Originaltitel
Just babies. The origins of good and evil
Medarbetare
Ehrnlund, Sanna (form) / Bohman, Beatrice (form)
Dimensioner
218 x 155 x 23 mm
Vikt
461 g
SAB
Dofa
ISBN
9789187513695
Ditt barn är klokare än du tror (inbunden)

Ditt barn är klokare än du tror

Inbunden Svenska, 2015-05-20
279
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Många tar för givet att spädbarn är själviska av naturen och att det är samhällets uppgift att förvandla dem från små sociopater till civiliserade människor. Filosofer har länge trott att vi föds som oskrivna blad, utan moral. I Ditt barn är klokare än du tror argumenterar Paul Bloom för att människan faktiskt föds med moraliska färdigheter. Bloom visar att spädbarn kan bedöma om andras handlingar är goda eller onda, känna empati och medkänsla, trösta de som verkar ledsna och ha en uppfattning om rättvisa. Allt detta långt innan de kan gå eller läsa.

Men den medfödda moralen är dock begränsad, med tragiska konsekvenser till följd så som främlingsfientlighet och småsinthet. Genom att kombinera insikter från psykologi, beteendevetenskap, evolutionsbiologi och filosofi, undersöker Bloom hur vi har lärt oss att överbrygga dessa begränsningar. Han granskar moralen hos schimpanser, våldsamma psykopater, religiösa extremister och berömda professorer. Han utforskar våra, ofta besynnerliga, känslor kring sex, politik, religion och ras.

Bloom är övertygad om att människan med sin uppfinningsrikedom, empati och unika kapacitet för rationellt tänkande kan övervinna våra primitiva moraliska känslor.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Ditt barn är klokare än du tror
  2. +
  3. Bemötandekoden : konsten att förstå sig på människor och få ett bättre (arbets)liv

De som köpt den här boken har ofta också köpt Bemötandekoden : konsten att förstå sig på männ... av Lena Skogholm (häftad).

Köp båda 2 för 378 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Ditt barn är klokare än du tror