Min Jihad : Jakten på liberal islam (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
255
Utgivningsdatum
2015-07-01
Upplaga
1
Förlag
Fri Tanke Förlag
Medarbetare
Persson, Richard (form) / Wall, Michael (form)
Dimensioner
220 x 140 x 20 mm
Vikt
455 g
SAB
Cmdd
ISBN
9789187513701
Min Jihad : Jakten på liberal islam (inbunden)

Min Jihad : Jakten på liberal islam

(20 röster)  |  Läs 4 recensioner
Inbunden Svenska, 2015-07-01

Slutsåld

När Hanna Gadban ser tillbaka på sitt djupa engagemang för individens frihet och rätten att slippa förtryck blir hon förvånad över de ilskna reaktioner som följt i kampens spår. Hur kunde hon, och hennes åsikter, väcka så starka känslor bland människor som påstod sig slåss för mänskliga rättigheter?
Här skildrar Gadban hur hon i sitt sökande efter en förklaring fick upp ögonen för den djupt reaktionära islamismens utbredning i Sverige och dess oheliga allians med vänsterideologier.
Som troende och liberal muslimsk kvinna möter hon kritik från många håll: alltifrån islamofober till islamister, och även från vänster- och kulturdebattörer. Hennes egen jihad, kamp, handlar om rätten att vara liberal muslim i Sverige i dag och kämpa mot den ökade radikaliseringen bland hennes trosfränder.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 4 recensioner av Min Jihad : Jakten på liberal islam. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. En nödvändig bok

  Gadban är modig och det ska vi vara tacksamma för. Boken är välskriven och belyser området ur olika aspekter. Jag är klokare efter att ha läst den.

 2. 2015 års viktigaste böcker
  Johan, 3 februari 2016

  Det finns två böcker som gavs ut under2015 som borde fått mer publicitet - dels Hannas Min JIhad och så Magnus Norells Kalifatets återkomst. Bägge behandlar ämnen som är besläktade och som media och politiker inte vill befatta sig med. Bägge borde finnas i varje riksdagsledamots bokhylla.

 3. Årtiondets mest angelägna bok
  Bengt Falk, 14 augusti 2015

  En spännande, intressant, välformulerad och skrämmande bok. Den borde läsas av alla, särskilt politiker och andra i vårt demokratiska samhälles tjänst.
  Sanningen är alltid spännande och stimulerande.

 4. Hanna Gadbans kamp för liberal islam
  Hans Christian Cars, 27 juli 2015

  Hanna Gadban har skrivit en tankeväckande och initierad bok om islamistisk verksamhet i Sverige. Boktiteln "Min jihad" är medvetet provokativ, eftersom begreppet "jihad" av flertalet torde associeras med terror, våld och heligt krig mot otrogna, men ordet betyder också kamp och i detta fall avser det Gadbans egen kamp mot svenska jihadister och deras extrema tolkningar av islam. I stället för att böja sig för dessa tar hon strid för en liberal form av islam.

  Gadban menar att den i Sv... Läs hela recensionen

Visa alla 4 recensioner