Upplysning i det 21:a århundradet : tro och vetande 3.0 (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
539
Utgivningsdatum
2015-03-18
Upplaga
1
Förlag
Fri Tanke Förlag
Medarbetare
Molin, Johannes (form) / Persson, Richard (form)
Dimensioner
233 x 160 x 40 mm
Vikt
1014 g
SAB
Dbcd,Cef
ISBN
9789187513848
Upplysning i det 21:a århundradet : tro och vetande 3.0 (inbunden)

Upplysning i det 21:a århundradet : tro och vetande 3.0

(22 röster)  |  Läs 5 recensioner
Inbunden Svenska, 2015-03-18

Slutsåld

Detta är en bok för att alla som intresserar sig för frågor om sanning och lögn, om själen, vetenskap, hokuspokus och meningen med livet ska få del av några verktyg för att stärka förmågan att genomskåda bluff, vidskepelse och orimliga påståenden. Många frågeställningar konkretiseras genom exempel och tanke experiment.

Upplysning i det 21:a århundradet tar sig också an ett stort antal av vår tids besvärligaste och samtidigt politiskt känsliga frågor: Grundtesen är att världen behöver återuppväcka upplysningstraditionens ideal med tilltro till förnuftet, en sekulär etik och politik och ett förkastande av religiösa dogmer.

Christer Sturmark uttrycker en stark tro på människan, samtidigt som han går hårt åt samtidens intellektuella tankelättja och alla dem som gillar att halka fram till slutsatser. Han vill återuppväcka upplysningstraditionens värden och ideal så att människan kan träda ut ur sin självförvållade omyndighet.

Boken är en vidareutveckling av temat i författarens förra bok Tro och vetande 2.0. Boken har också en fortsättning på författarens webbsida www.sturmark.se.

Med förord av Lena Andersson.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 5 recensioner av Upplysning i det 21:a århundradet : tro och vetande 3.0. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Alla borde läsa den här boken
  Jan Tage Holmberg, 5 januari 2021

  I en tid när tyckande och flummiga visioner breder ut sig i olika medier medier är detta en trygg referens för redigt tänkande. Rekommenderas!

 2. Viktig!
  Gustaf Söderberg, 6 mars 2016

  För mej är den en mycket allmänbildande genomgång av idéhistorien och en väckarklocka gällande religioners betydelse och påverkan genom historien.
  Jag uppfattar den som genomsyrad av ett starkt engagemang.
  Den är rik på fakta och verkar mycket trovärdig och genomarbetad med referenser till alla viktiga slutsatser.
  Den väckte så stort intresse hos mej att jag började läsa om den från början, så fort jag hade läst ut den.
  Den har en bra balans och då menar jag att jag uppskat... Läs hela recensionen

 3. Ett angeläget samhällsdokument
  Haho, 10 september 2015

  Oavsett hur gamla vi är så lever vi en värld fylld av motsägelsefull information och stridande intressen. De äldre har hört flera versioner om sant och rätt - de yngre har hört färre. I denna kakafoni av röster ska vi klargöra våra egna inställningar och förstå andras. En kärnfråga är om vi ska tro på en ingripande Gud och/eller ett yttersta ansvar för skeenden som det mänskliga förnuftet ska bära.

  Christer Sturmark ger i boken en mycket välgrundad bild för olika livshållningar och ... Läs hela recensionen

 4. En bok i rätt tid
  Svalan, 29 april 2015

  Väldigt mycket att läsa, men också väldigt mycket att fundera över. Ingen bok man sträckläser, men frågorna är mycket aktuella och Christer Sturmark vänder o vrider på vetenskap, teori och filosofi på ett lättillgängligt sätt. Viktiga frågor så här i förändringarnas tid.

 5. För akademisk för att vara tillgänglig för envar !
  Lars Walan, 21 april 2015

  Säkerligen intressant för sk nördar med stort vetenskapligt/akademiskt intresse men för vanliga sökare efter religiösa/filosofiska upplysningar blir boken för tungläst !

  Lars

Visa alla 5 recensioner

Fler böcker av Christer Sturmark