Varats förunderliga osannolikhet : evolutionen och hur vi blev till (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
396
Utgivningsdatum
2016-11-18
Upplaga
1
Förlag
Fri Tanke Förlag
Översättare
Elisabeth Helms
Originaltitel
The incredible unlikeliness of being
Medarbetare
Lundquist, Sophia (red.) / Sokcic, Miroslav (form)
Illustratör/Fotograf
Alice Roberts
Dimensioner
234 x 160 x 15 mm
Vikt
683 g
SAB
Ueaa
ISBN
9789187513978
Varats förunderliga osannolikhet : evolutionen och hur vi blev till (inbunden)

Varats förunderliga osannolikhet : evolutionen och hur vi blev till

(2 röster)
Inbunden Svenska, 2016-11-18

Slutsåld

Att ett enda befruktat ägg, en enda cell, utvecklas till en hel människa är fullständigt otroligt. Det är ett slags biologiskt mirakel.

Varats otroliga tillfällighet tar med dig på en rundtur i kroppen med början i huvudet och sedan hela vägen ner till tårna och ända ut i fingerspetsarna. Historien om hur människokroppen utvecklas är den mest fascinerande berättelse naturvetenskapen har att erbjuda. Vi har alla gjort den resan, från en enda cell till en komplex organism bestående av hundratals olika celltyper och allt som allt bortåt 100 biljoner celler. Men vi är alla också ett resultat av evolutionen, och slutprodukten är långt ifrån perfekt.

Den här skapelseberättelsen är fullproppad med rätt bisarra avslöjanden. I ditt DNA finns spår av en förfader som du har delat med en bananfluga. Vid ett tillfälle under din utveckling såg det ut som om ditt embryo skulle få gälar. Och verktygen som våra förfäder började tillverka och använda för miljontals år sedan ändrade till slut deras anatomi och bidrog till att våra händer har blivit sådana de är idag. Den vetenskapliga skildringen är mer storartad, mer bisarr och vackrare än någon skapelsemyt vi skulle ha kunnat fantisera ihop.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Varats förunderliga osannolikhet : evolut...