Varför finns religion? (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
276
Utgivningsdatum
2016-09-22
Upplaga
1
Förlag
Molin & Sorgenfrei Förlag
Medarbetare
Mikaelsson, Lisbeth (förf.) / Pfändtner, Willy (förf.) / Straarup, Jørgen (förf.) / Ståhle, Göran (förf.) / Svensson, Jonas (förf.) / Thurfjell, David (red.)
Dimensioner
209 x 140 x 23 mm
Vikt
483 g
SAB
C
ISBN
9789187515248
Varför finns religion? (inbunden)

Varför finns religion?

(2 röster)
Inbunden Svenska, 2016-09-22
179
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Livets salt eller folkets opium? Garant för moral och fred eller källa till lidande och konflikt Svar på livets stora frågor eller handlingsförlamande dimridå? Tröstande eller ångestskapande? Maktmedel eller källa till befrielse? Ofrånkomlig del av det mänskliga varat eller evolutionär biprodukt?

Få frågor är så omdiskuterade och känsliga i dagens offentliga samtal som de som rör religion. Få väcker lika starka åsikter och känslor, negativa och positiva.

Men varför finns religion? I den här boken presenterar nio aktiva forskare svar på frågan. Svaren är hämtade från det akademiska religionsvetenskapliga studiet och representerar
olika vetenskaps- och lärdomstraditioner: från evolutionsbiologi, via psykologi och sociologi, till existensfilosofi och teologi. Här ges också utrymme åt en viss skepsis; kanske är det så att religion faktiskt inte finns alls.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Varför finns religion?
  2. +
  3. Det gudlösa folket : de postkristna svenskarna och religionen

De som köpt den här boken har ofta också köpt Det gudlösa folket : de postkristna svenskarna ... av David Thurfjell (pocket).

Köp båda 2 för 232 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Varför finns religion?