En drottnings löfte : en roman om Isabella av Kastilien (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
495
Utgivningsdatum
2015-06-02
Upplaga
1
Förlag
EA Förlag
Översättare
Eva Mazetti-Nissen
Originaltitel
A Queens Vow
Dimensioner
178 x 110 x 20 mm
Vikt
269 g
SAB
Hce
ISBN
9789187519444
En drottnings löfte : en roman om Isabella av Kastilien (pocket)

En drottnings löfte : en roman om Isabella av Kastilien

Pocket Svenska, 2015-06-02

Slutsåld

EN DROTTNINGS LÖFTE / C. W. Gortner
"Ingen trodde jag var ämnad för storhet".
Så börjar den dramatiska berättelsen om Isabella av Kastilien. I denna gripande och spännande roman får du följa en av historiens mest berömda och kontroversiella drottningar på hennes väg till makt.
Hon var krigaren som enade ett delat land men stöttade inkvisitionen. Hon var visionären som sände Columbus att upptäcka den Nya Världen - men också en sårbar ung kvinna som i sin kärlek till Ferdinand, prins av Aragonien, fick uppleva både svek och stor passion.
Om författaren:
Christopher W. Gortner växte upp i Francos Spanien men flyttade till USA där han tog en MFA i skrivande med inriktning mot Renässans studier vid New College of California. Han bor fortfarande i Kalifornien.
C. W. Gortner intresserade sig tidigt för Tudor-tiden under 1500-talet, då ett flertal kvinnor spelade viktiga politiska roller. Han faschinerades av den tudelade bilden av kvinnor som å ena sidan utpekades som grymma, hänsynslösa och mer eller mindre galna - och å andra sidan tycktes åstadkomma en mängd stora saker.
Gortner är Senior Member i Historical Writers' Association i USA och har haft flera bästsäljare på temat. Bland annat om Catherine de Medici och andra kvinnor. Han är översatt till 14 språk.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av C W Gortner