Skogspraktikan - varför vi bör gå över till naturnära skogsbruk (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
135
Utgivningsdatum
2014-12-04
Upplaga
1
Förlag
Visto Förlag
Medarbetare
s, Sandra (form)
Dimensioner
210 x 150 x 9 mm
Vikt
303 g
SAB
Qf-c
ISBN
9789187523137
Skogspraktikan - varför vi bör gå över till naturnära skogsbruk (häftad)

Skogspraktikan - varför vi bör gå över till naturnära skogsbruk

(7 röster)  |  Läs 2 recensioner
Häftad Svenska, 2014-12-04
160
 • Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
De svenska naturskogarna fortsätter att avverkas, mångfalden minskar, en tredjedel av avverkningarna når inte upp till lagens miljökrav och lönsamheten i svenskt skogsbruk sjunker. Den här boken berättar lättbegripligt om ett hållbart och ekonomiskt lönsamt alternativ till dagens skogsbruk. Naturnära skogsbruk innebär att vi slutar röja, kalhugga och markbereda och låter skogen växa på ett mer naturligt sätt. Avverkning sker allteftersom träden blir mogna för skörd och utifrån efterfrågan på marknaden. Det ger mindre risk för stormskador och storskaliga angrepp av skadeinsekter. Ekologiska och sociala värden hålls intakta och ekonomin förbättras. Det finns alternativ till trädplantager, kalhyggen, utarmad mångfald, sönderkörd mark och sjunkande intäkter. Men det brådskar!
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Skogspraktikan - varför vi bör gå över till naturnära skogsbruk
 2. +
 3. Skogspraktikan : varför vi bör gå över till naturnära skogsbruk

De som köpt den här boken har ofta också köpt Skogspraktikan : varför vi bör gå över till nat... av Martin Jentzen, Erik Kullgren, Eva-Lotta Hultén (häftad).

Köp båda 2 för 349 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Skogspraktikan - varför vi bör gå över till naturnära skogsbruk. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Inspirerande!
  Cilla, 3 december 2020

  Efter att läst boken är jag övertygad om hållbara och ekonomiskt lönsamma metoder till dagens skogsbruk med kalhyggen och monokulturer. Fantastiskt bra! Läs och tänk om!

 2. Naturnära skog

  Enligt skribenterna finns det bara ett alternativ och de styrker inte sina åsikter med fakta/forskning. I stället rackar de ner på befintlig forskning, skogsutbildning och bolag. De tycks ha fastnat i termer som plantageskog.De ekonomiska kalkylerna ifrågasätter jag.

  Trots detta ger boken en intressant inblick i ett annorlunda skogstänkande.

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av författarna

 • Resan från mörkrets hjärta : om ondskans och godhetens mekanismer

  Eva-Lotta Hultén

  Vad är ondska? Vilka är det som begår de onda handlingar som bevisligen sker i världen? De flesta av oss vill inte göra ont, ändå gör vi det. Hur kan vi motverka det? Hur skapar vi ett samhälle där de onda handlingarna inte utförs, eller åtminston...

 • Klara färdiga gå : en bok om konkurrism

  Eva-Lotta Hultén

  Konkurrens och tävlande, i alla dess former, anses idag vara självklart positiva idéer som är utvecklande och stärkande för både individen och samhället. Idealet som genomsyrar vårt sociala liv och präglar oss i många sammanhang - alltifrån idrott...