Lex Duplex (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Lex (del 1)
Antal sidor
288
Utgivningsdatum
2015-04-17
Förlag
Visto förlag
Dimensioner
215 x 135 x 20 mm
Vikt
415 g
ISBN
9789187523236

Lex Duplex

Inbunden, Svenska, 2015-04-17
184 kr
Skickas inom 5-8 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Sensommar, småstad och ingenting händer. På lokaltidningen råder nyhetstorka. På sjukhuset rullar allt på med det vanliga gruset i maskineriet. Och i pingstförsamlingen planeras väckelsekampanj. Det enda som bryter av tristessen är de bägge ständigt pårökta strulkillarna som blivit ett internetfenomen och som alla har en åsikt om.

Inom loppet av några dagar dör flera personer till synes utan koppling till varandra. Eller finns det en sådan? Vad är bara slumpmässiga samband och vad är orsakssamband?
Kirurgen Sebastian Ekberg finner sig stående mitt i händelserna och känner att han måste få svar. De enkla förklaringarna förefaller vara just för enkla. Drivkraften är en intuitiv känsla som delvis kolliderar med hans annars så vetenskapligt grundade förhållningssätt. Motviljan att påminnas om en frikyrkomiljö han sedan mer än tjugo år har lämnat får stå tillbaka för nyfikenheten att ta reda på hur allt hänger ihop.
Tillsammans med IT-teknikern Marie Bergström ger han sig ut på en jakt efter sanningen, trots att omgivningen inte visar sig från sin bästa sida.

Lex Duplex är en intelligent spänningsroman som utspelas i normalt sett tämligen slutna miljöer där fakta stundom underordnas åsikter. Den berör baksidorna av att utnyttja andra människor för sina egna syften och belyser vad som kan ske när tron på den egna doktrinens ofelbarhet blir för stor.

Staffan Gullsby är röntgenläkare, civilekonom och logistikingenjör och fascineras av den eviga frågan om vad som är sant. Han har huvudsakligen arbetat inom sjukvården på olika positioner och har ett brinnande intresse för kommunikation i alla dess former. Lex Duplex är hans första roman.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Lex Duplex
 2. +
 3. Lex Demos

De som köpt den här boken har ofta också köpt Lex Demos av Staffan Gullsby (inbunden).

Köp båda 2 för 382 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Staffan Gullsby

 • Lex Demos

  Staffan Gullsby

  Nästan ett år har gått sedan händelserna i Lex Domini och alla förefaller ha en åsikt om kirurgen Sebastian Ekberg. Somliga positiva, andra med betydligt mörkare omdömen. Uppmärksamheten är dock besvärande och längtan bort gör sig allt mer påmind....

 • Lex Domini

  Staffan Gullsby

  Ett halvår har gått sedan händelserna i Lex Duplex och tiden är inne för rättegång. Livet har i viss mån normaliserats men det blir ändå inte samma sak igen. Sebastian Ekberg har blivit ett känt namn, något han inte känner sig bekväm med. Dessutom...

Bloggat om Lex Duplex