Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
424
Utgivningsdatum
2018-06-18
Förlag
Visto Förlag
Dimensioner
210 x 140 x 24 mm
Vikt
531 g
SAB
Hc
ISBN
9789187523939
Hopp och ruiner (häftad)

Hopp och ruiner

(1 röst)
Häftad Svenska, 2018-06-18
179
 • Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
 • Köp nu, betala sen med
- Du ska dö. En skrovlig mansröst hotar Karl, mitt i den svenska tryggheten.

Karl Frisch har överlevt koncentrationsläger, tortyr och svält, många år har gått sedan dess, men mordet på hans barnbarn rullar upp minnena. Har de mörka krafterna bara bidat sin tid i den skenbara tryggheten?

Efter åren i koncentrationsläger får Karl Frisch uppleva det ockuperade Norge, både som ockupationssoldat och motståndsman. I Norge, så annorlunda mot smutsens och ruinernas Berlin, möter han kärleken.Men har kärleken alls någon chans efter alla krigstrauman? Hopp och ruiner är andra delen av Anna Frödings trilogi om arbetarpojken från Berlin som nu blivit vuxen och i förtid åldrad, men som inte fått göra de mest elementära tonårserfarenheter.

Det är en drabbande skildring av tiden vid andra världskrigets slut, om det hopp som spirade i ruinerna, om det Östtyskland som kanske kunde ha blivit något annat än den polisstat den blev, och om hur svårt det är att se sina drömmar korrumperas. Det är en skildring av det brutala 1900-talet, men också om att bli äldre och ifrågasätta det som varit, om livets villkor överallt och alltid.Med grund i en omfattande forskning gestaltar Anna Fröding en värld som fanns alldeles nyss, och en värld som hade kunnat bli.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Hopp och ruiner
 2. +
 3. En värld att vinna

De som köpt den här boken har ofta också köpt En värld att vinna av Anna Fröding (häftad).

Köp båda 2 för 404 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Anna Fröding

 • En värld att vinna

  Anna Fröding

  Året är 1999 och snart ska ett nytt årtusende inledas. I en villa på Lidingö sitter 80-årige Karl Frisch och tar emot beskedet att hans barnbarn misshandlats till döds av nynazister. In i den till synes trygga, svenska verkligheten tränger det nak...

 • Novelletter till jul : Femton författare berättar och diktar för unga och v

  Sofie Berthet, Anna Dunér, Anna Fröding, Karin Hartler, Peter Hultsberg

  Vad förenar änglar, en smutsig docka, Drömmarnas Hus, Gutenbergs-galaxens Nova, haikudikter, stutar och andra djurkroppar, klenäter, Liljeholmens kronljus, Kiruna och julevangeliet? Jo, allt finns med i denna samling av NOVELLETTER TILL JUL, där e...