Prins Eugens Waldemarsudde : ett allkonstverk (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
223
Utgivningsdatum
2019-11-27
Förlag
Arvinius+Orfeus Publishing
Medarbetare
Andersson, Jens (form) / Li, Yanan (foto)
Dimensioner
317 x 239 x 30 mm
Vikt
1788 g
SAB
Iib-cz Stockholm: Waldemarsudde
ISBN
9789187543302
Prins Eugens Waldemarsudde : ett allkonstverk (inbunden)

Prins Eugens Waldemarsudde : ett allkonstverk

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Inbunden Svenska, 2019-11-27
319
 • Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Waldemarsudde, med sina omkring 440 000 besökare årligen, är ett av Sveriges mest välbesökta konstmuseer. Denna publikation är den första att ges ut om Waldemarsudde på både svenska och engelska. När prins Eugen (1865 1947) donerade Waldemarsudde till svenska staten 1947, var ett av de främsta villkoren att det vackra allkonstverket skulle förvaltas som en levande kulturbild. Det forna hemmet för landskapsmålaren och kulturpersonligheten Prins Eugen öppnades upp för allmänheten som museum 1948.

I denna vackra bok presenteras Waldemarsudde i hela dess färgrika spektrum. Det bärande bildmaterialet tar oss med på en fascinerande resa genomkonstsamlingar, arkitektur och interiörer till den vackra trädgårdens skulpturer från en oas av orörd natur och prunkande rabatter till museets omfattande verksamhet idag. Fotografen Yanan Li har skildrat platsen över tid och under alla årstider, resultatet är ett tidlöst, intimt och vackert porträtt av Prins Eugens Waldemarsudde.

I fjorton kunskapsrika kapitel författade av museichefen Karin Sidén och museets arkivarie och bibliotekarie Anna Meister beskrivs den samklang mellan natur, konst, kultur, historia, framtid och innovation som gör Prins Eugens Waldemarsudde till en både unik och sällsam plats för alla sinnen.

Boken ges ut i samarbete med Prins Eugens Waldemarsudde och har möjliggjorts tack vare generösa bidrag från H.M Konungen, Föreningen Waldemarsuddes Vänner, Märta Christina och Magnus Vahlquists Stiftelse, Konung Gustaf VI Adolfs fond för svensk kultur samt Barbro Osher Pro Suecia Foundation.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Prins Eugens Waldemarsudde : ett allkonstverk
 2. +
 3. Emil Nolde : färgstormar

De som köpt den här boken har ofta också köpt Emil Nolde : färgstormar av Karin Sidén, Astrid Becker, Caroline Dieterich, Bernhard Fulda, Christian Ring (inbunden).

Köp båda 2 för 664 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Prins Eugens Waldemarsudde : ett allkonstverk. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. En härlig upplevelse
  Barre, 28 december 2019

  Sitter bekvämt med boken i knät och bläddrar och minns... Många besök, ofta på våren, promenad genom parken, gärna utefter vattnet upp till slottet och entrén.
  Väl inne besök i vardagsrum, matsal och utställningsrum. Njuter av den vackra inredningen, blomsterarrangemang och konstverk innan jag går uppför trappan till
  övriga utställningar. När jag berikat mig med att beundra ytterligare konstverk går jag ut på terrassen och ner i parken för att vandra bland alla skulpturer och blommor.... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av författarna