passage schakt nisch fodring nav - vandring (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
128
Utgivningsdatum
2018-05-08
Upplaga
1
Förlag
Arvinius+Orfeus Publishing
Översättare
Dorte Herholdt Silver
Medarbetare
Wickholm, Pär (form) / Gipp, Petra (form)
Dimensioner
340 x 210 x 15 mm
Vikt
693 g
SAB
Ia
ISBN
9789187543647
passage schakt nisch fodring nav - vandring (inbunden)

passage schakt nisch fodring nav - vandring

Inbunden Svenska, 2018-05-08
329
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
I boken passage/schakt/nisch/fodring/nav - vandring beskriver arkitekten Petra Gipp sitt arbete genom det gjutna gipset. Här skulpterar hon fram en alldeles egen röst som får arkitekturen att sammansmälta med plats, kropp och tanke.

För Petra Gipp är arbetet med modeller centralt. Det är en metod för att ofta skallöst närma sig arkitekturen. Här kan det rumsliga skulpteras fram genom fokus på volym, element, och detaljer, där allt sammansmälts till en och samma tanke. Att sömlöst arbeta med ett material ger en möjligheten att gestalta en arkitektonisk idé med det materialet som en utgångspunkt. På så sätt kan de rum och volymer som Gipp skapar få en tydlighet och en personlig röst.

Fotografier, tuschlaveringar och text väver samman en berättelse kring arkitektur: elementen, hur de sätts samman, det mellanrum som uppstår i elementens komposition, hur det rummet relaterar till den mänskliga kroppen - vandringen. Gipsgjutningarna sammanförs med nyskrivna dikter av poeten Ann Jäderlund, vilka ger gipset en klangbotten att ta spjärn emot. Professor emeritus Peter Bjerrum läser Petra Gipps arbete genom Loos, Corbusier och Mies, medan Helena Mattsson reflekterar över arkitekturens imaginära värld och den fysiska modellen, och Sune Nordgren avrundar med tankar kring arkitektur och konst.

Petra Gipp är en svensk arkitekt, verksam i Stockholm. Hon är ledamot av Kungliga Akademin för de fria konsterna och hennes ikoniska arbeten inkluderar det prisbelönta Kivik Art Center - Refugium, samt uppfinnarverkstaden Katedralen som nominerades till Mies van der Rohe Award 2015. 2016 omnämndes Petra gipp som en av de 26 kvinnor i historien som förändrat arkitekturen. Hennes verk har ställts ut runt om i världen samt publicerats i en mängd olika böcker och tidskrifter.

 

 
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. passage schakt nisch fodring nav - vandring
  2. +
  3. The Home and Art of Carl Milles : Millesgården - ett konstnärshem

De som köpt den här boken har ofta också köpt The Home and Art of Carl Milles : Millesgården ... av Sophie Allgårdh, Evelina Berglund, Maria Wiberg, Gregory Witkopp, Onita Wass (inbunden).

Köp båda 2 för 653 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »