Skärgårdens historia : korta berättelser - då och nu (inbunden)
Ingår i kampanjer:
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
223
Utgivningsdatum
2021-05-14
Förlag
Balkong Förlag
Medarbetare
Schaefer, Karin (form)
Dimensioner
268 x 200 x 20 mm
Vikt
922 g
SAB
Ncaal
ISBN
9789187553486
Skärgårdens historia : korta berättelser - då och nu (inbunden)

Skärgårdens historia : korta berättelser - då och nu

(5 röster)  |  Läs 2 recensioner
Inbunden Svenska, 2021-05-14
275 309 Du sparar 34 kr!
 • Skickas inom 2-5 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Kan levereras innan julafton!
Här skildras skärgården med lättillgängliga korta texter tillsammans med vackra skärgårdsbilder. I skärgårdslandskapet finns en mängd historiska och vackra minnesmärken. Fynden finns inte bara på land utan även under ytan där frånvaron av skeppsmask medfört att gamla träskepp till stora delar bevarats intakta som kan berätta en intressant historia. I skärgården har ett antal sjöslag utkämpats och olika former av kustförsvar utvecklats och försvunnit. Här har befolkningen levt och verkat och kämpat mot väder och vind och skaffat sig ett levebröd i svåra tider. De har jagat och fiskat på olika sätt, en födkrok där tillvägagångssätt och metoder förändrats över tid. När motbokssystemet infördes i Sverige bedrevs en omfattande spritsmuggling i skärgården. Att lura kustbevakning och tullare gav en extra fjäder i hatten. En rik båtbyggartradition gör sig påmind med rötter långt tillbaka i tiden, redan före vikingatiden. På 1600-talet utvecklades systemet med lotsar som möjliggjorde säker navigation för handelsfartyg och krigsfartyg när Sverige växte som stormakt runt hela Östersjön. Ett flertal konstnärer och författare har levt och verkat i skärgården och funnit motiv för skapande i text och bild. Här fann också de bättre bemedlade under 1800-talet ett sommarparadis och lät bygga en villa eller spenderade tid på olika pensionat.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Skärgårdens historia : korta berättelser - då och nu
 2. +
 3. Början på allt : en ny historia om mänskligheten

De som köpt den här boken har ofta också köpt Början på allt : en ny historia om mänskligheten av David Graeber, David Wengrow (inbunden).

Köp båda 2 för 514 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Skärgårdens historia : korta berättelser - då och nu. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Födelsedagspresent
  Ingalill Göransson, 19 januari 2022

  Jag har inte sett boken. Skickade den till min brors 90-årsdag. Han bor i Stockholms skärgård och har även träffat Johan Bjurer. Fick kommentaren att det var mycket fina bilder.

 2. Lärorik och fin.
  Kalle, 14 maj 2021

  Intressant och spännande läsning med många fina bilder. Roligt att lära sig mer! Rekommenderas till alla som är intresserad av Stockholms skärgård och dess historia!

Visa alla 2 recensioner