43.000.000 mil i världsrymden (e-bok)
Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Antal sidor
212
Utgivningsdatum
2013-09-23
Förlag
Affront förlag
ISBN
9789187585074
43.000.000 mil i världsrymden (e-bok)

43.000.000 mil i världsrymden (e-bok)

E-bok (EPUB), Svenska, 2013-09-23
39
Laddas ned direkt
Läs i vår app för iPhone, iPad och Android
"Detta var alltså Venus. Den tycktes bestå av vatten och eld.
'Vad är det där?' utbrast Marion och pekade nedåt.
Tätt under dem sköt en samling klippor upp ur vattnet. Vid klipporna rörde sig underliga företeelser med långa stjärtar i vattnet. Det var svårt att se dem tydligt, men de påminde om jätteormar med tjocka magar och stora kantiga huvuden. Vid närmare påseende befanns det att de hade vingar. Förmodligen ett slags drakar, tänkte Marion. Högt sade hon:
'Usch, så otäckt! De slåss bestämt!'
Hon hade rätt. I själva verket utkämpades en hetsig strid därnere i vattnet. Tydligen hade djuren blivit osams om ett byte och råkat i luven på varandra. Vattnet i närheten var rött av blod. Djurens längd kunde i genomsnitt uppskattas till tio meter, somliga var längre, andra kortare.
'Väldigt vad de är stridslystna här! Nästan värre än människorna därhemma', sade professorn."

Journalisten John Stuart har fått i uppdrag att intervjua industrimagnaten Frank Hardman. När John väl finner Frank visar det sej att denne är på väg ut på en hemlig rymdresa tillsammans med goda vänner. John ges chansen att följa med på denna sensationella färd ut i världsrymden och till jordens grannplaneter - en resa där svaret ges på frågan huruvida det finns liv på andra planeter.

Vladimir Semitjovs roman 43.000.000 mil i världsrymden publicerades ursprungligen 1936. Boken ingår i Affronts serie "Svensk SF från förr", där äldre svensk fantastisk litteratur ges ut i digitalt format. Boken har en uppföljare: Mot slocknande solar.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Semitjov Vladimir

  • Mot slocknande solar

    Semitjov Vladimir

    "Människorna kunde snart övertyga sig om att titaninvånarna varken behövde vila eller sömn: de gick aldrig och lade sig och livet på deras planet gick i ett. Tydligen var det den okända gas vi talat om som gav dem de krafter människorna måste skaf...