Mannen som kände Saltsjöodjuret (e-bok)
Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Antal sidor
23
Utgivningsdatum
2013-12-31
Förlag
Affront förlag
ISBN
9789187585203
Mannen som kände Saltsjöodjuret (e-bok)

Mannen som kände Saltsjöodjuret (e-bok)

E-bok (EPUB), Svenska, 2013-12-31
14
Laddas ned direkt
Läs i vår app för iPhone, iPad och Android
?Hur mycket af det som ägt bestånd sedan urminnes tider är det ej som konstaterats först i våra dagar. Skärgården har som ni vet en ytterst talrik sälstam: sälar äro ganska djärfva djur, men hur många gånger tror ni att hvarje särskild säl blir iakttagen af ett mänskligt öga? Många kanske aldrig. Hur mycket mera sällan bör ej då den skygga plesiosauren, som kanske här i Östersjön räknas i ett par tjog individer, hur mycket mera sällan bör inte han uppmärksammas. Hafsdjupens hemligheter äro ännu i mångt och mycket olösta; min tanke är att större öfverraskningar vänta än denna.?

I "Mannen som kände Saltsjöodjuret" får en journalist chansen att ackompanjera en utländsk forskare på en expedition i Stockholms skärgård där denne tror sig kunna finna svaret på gåtan med de mystiska havsodjur - som Loch Ness-odjuret - som skådats i olika delar av världen.

Novellen publicerades ursprungligen 1912 och ingår i Affronts serie "Svensk SF från förr", där äldre svensk fantastisk litteratur ges ut i digitalt format.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Regis Julius

  • Vid de sex kaptenernas bord

    Regis Julius

    ?Där ? där mellan ett par jätteormbunkar, där stod en kamrat till det förhistoriska djur, vi just smält ur isen ? men levande och av ett som det tycktes helt annat släkte. Benen voro som en elefants, kroppen var stor och halsen fruktansvärt tjock ...

  • En bröllopsresa i blå etern

    Berg Carl, Regis Julius

    ?Vi stego hastigt. Redan då vi nått en höjd af femtusen meter, var kölden märkbar, och vi nödgades stiga upp från den nedre plattformen till de rum, som funnos i ?andra våningen?, om jag så får säga. Vi funno här en splendid brölloppsmiddag uppduk...