En bröllopsresa i blå etern (e-bok)
Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2016-02-08
Förlag
Affront förlag
ISBN
9789187585517
En bröllopsresa i blå etern (e-bok)

En bröllopsresa i blå etern (e-bok)

E-bok (EPUB), Svenska, 2016-02-08
39
Laddas ned direkt
Läs i vår app för iPhone, iPad och Android
?Vi stego hastigt. Redan då vi nått en höjd af femtusen meter, var kölden märkbar, och vi nödgades stiga upp från den nedre plattformen till de rum, som funnos i ?andra våningen?, om jag så får säga. Vi funno här en splendid brölloppsmiddag uppdukad i det gemensamma samlingsrummet, och under det Kajsa sväfvade fram öfver Östersjön på sjutusen meters höjd, fortplantade sig vårt muntra skratt genom luften, befriadt från en god del af det tryck, som plågadt oss på jorden."

Ingenjören Ossian Ström har konstruerat ett luftskepp, och planerar att på premiärturen gifta sig med sin trolovade, fröken Karin Brander. Men resan tar en oväntad vändning och slutar på den främmande planeten Mars.

En bröllopsresa i blå etern publicerades som följetong i tidskriften Kamraten i början av 1900-talet. Boken ingår i Affronts serie ?Svensk SF från förr? där äldre svensk fantastisk litteratur ges ut i digitalt format.

Ursprungligen publicerad 1906. E-bok utgiven 2016.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna

  • Vid de sex kaptenernas bord

    Regis Julius

    ?Där ? där mellan ett par jätteormbunkar, där stod en kamrat till det förhistoriska djur, vi just smält ur isen ? men levande och av ett som det tycktes helt annat släkte. Benen voro som en elefants, kroppen var stor och halsen fruktansvärt tjock ...

  • Mannen som kände Saltsjöodjuret

    Regis Julius

    ?Hur mycket af det som ägt bestånd sedan urminnes tider är det ej som konstaterats först i våra dagar. Skärgården har som ni vet en ytterst talrik sälstam: sälar äro ganska djärfva djur, men hur många gånger tror ni att hvarje särskild säl blir ia...