Romerska kejsare i marmor (e-bok)
Format
E-bok
Filformat
EPUB med Adobe-kryptering (6.4 MB)
Om Adobe-kryptering
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2014-12-06
Förlag
Mimer Bokförlag
ISBN
9789187593413
Romerska kejsare i marmor (e-bok)

Romerska kejsare i marmor (e-bok)

E-bok (EPUB - DRM), Svenska, 2014-12-06
89
Laddas ned direkt
Läs i vår app för iPhone, iPad och Android
Viktor Rydbergs unika bok om de romerska kejsarna har betraktats som ett litterärt mästerverk. I texterna demonstrerar han sin inlevelse i antikens tankevärld och förmåga att göra den levande för moderna människor, samtidigt som han åstadkommer psykologiska studier som fascinerar med sin originalitet och fördomsfria människouppfattning.

Viktor Rydberg (1828-1895) räknas som en av våra största författare. Han är främst bekant för sina dikter och romaner, men var även mycket framstående inom andra områden, däribland kulturhistoria. År 1874 kom den Romresa till stånd som han drömt om alltsedan 1850-talet. Besöket inspirerade honom till "Romerska kejsare i marmor". Med sitt djupa kunnande om antiken och sin skarpa psykologiska blick formar han häri på ett mycket vackert språk mästerliga porträtt av Julius Caesar, Augustus, Tiberius, Caligula, Claudius, Nero, Hadrianus och Antinous, samt Marcus Aurelius.

Boken är för första gången försedd med fotografier på de marmorbyster som inspirerade Rydberg, regentlängd, förklarande fotnoter och efterord.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Viktor Rydberg