Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
160
Utgivningsdatum
2018-10-18
Förlag
Mimer bokförlag
Dimensioner
215 x 140 x 10 mm
Vikt
219 g
SAB
Hc
ISBN
9789187593918
Skomakaren på månen (häftad)

Skomakaren på månen

Häftad Svenska, 2018-10-18
159
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Kan tårar stanna kvar i en människa i många, många år, kanske gömda i ett hål i huvudet, för att så vid ett visst ögonblick bryta sig ut och fram?

Som 14-åring räddas Rut ur en vidrig barndom av en äldre man som tar med henne till den gamla svenskkolonin Stanton i Iowa. I 45 år lever hon där, odlar tomater och tror att hon har lyckats glömma det som en gång var hemma i Sverige. Då dyker plötsligt hennes äldre bror Tomas upp. Tomas är präst och letar Gud överallt, till och med i bikupor. Rut försöker undvika att påminnas om barndomen under deras samtal. Men tio år senare, när Tomas har tagit livet av sig, väljer hon istället att återvända till Halland. De hemska minnena hon flytt från ett helt liv går inte längre att undvika. Hon får ta hand om en prästgård full av bråte, men också Tomas efterforskningar om deras tyranniske far. I takt med att huset töms på materiellt innehåll försonas Rut med sitt förflutna, och en fruktansvärd händelse i hennes barndom får till slut sin förklaring.

Boken handlar om att trasiga barn blir trasiga vuxna, att behovet av tröst är oändligt, om skuld, om att vara annorlunda, ondskan, och om vilka som tillåter sig att vara lyckliga. Den handlar också om längtan efter, och sökande efter, mening. Det är Ingrid Kampås sjunde bok.

"Språket flyter lättsamt, bilden av Rut gestaltas fram kapitel för kapitel, miljöbeskrivningarna är omsorgsfulla. [...] En bok för eftertanke." - Karin Flygare, BTJ (häfte 2019:1)

"Ingrid Kampås är en förfaren författare, med ett kvalificerat litterärt uttryck. Hennes prosa har goda stilistiska kvaliteter, präglad av kompetent gestaltning och avancerade psykologiska iakttagelser." - Peter Grönborg, Borås Tidning
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Skomakaren på månen
  2. +
  3. Drottningkronan

De som köpt den här boken har ofta också köpt Drottningkronan av Ingrid Kampås (pocket).

Köp båda 2 för 214 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Skomakaren på månen