Det krävs tusen vackra ord (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Forstuna (del 1)
Antal sidor
270
Utgivningsdatum
2014-08-19
Upplaga
1
Förlag
Ordberoende Förlag
Medarbetare
Eklund, Jessica (form)
Dimensioner
215 x 145 x 25 mm
Vikt
502 g
SAB
Hc
ISBN
9789187595042
Det krävs tusen vackra ord (inbunden)

Det krävs tusen vackra ord

(4 röster)  |  Läs 2 recensioner
Inbunden Svenska, 2014-08-19
146
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
Den morgonen Ulrika ställer sig på vågen och ser 143 kilo bryts förlamningen. En gräns har passerats. Någonstans mellan tjugofyra och trettiosex tappade hon bort sig själv. Hon blinkar mot siffrorna, 143 kilo.

Tre små pojkar leker på vardagsrumsmattan. Hon tar sin handväska och går ut genom dörren, lämnar sitt liv bakom sig. Hon fortsätter att gå.

Molly är sju år. Fröken säger att hon har en vild fantasi när hon berättar om monstren under sängen. Monstren som kom fram när mamma dog. Med sina fräknar och skrubbade knän med Bamseplåster på korsar Molly Ulrikas väg.

En sommar på landet, en liten hand i en större hand. Ulrika väntar på att få dö, Molly på att livet ska börja igen.

Det krävs tusen vackra ord är en berättelse som letar sig in i ditt hjärta med en känsla av både värme och vemod. Den stannar där långt efter att sista sidan är läst.

Recensioner (utdrag i vissa fall):

"Rose Marie Bouw har skrivit en otroligt bra bok, unik, fängslande, med ett alldeles eget språk. Författaren går under skinnet med sina ord, de fängslar, får ögonen att tåras, de sliter itu och blottar huvudpersonen. Önskar verkligen att du vill läsa den! Omslaget är otroligt vackert och skildrar innehållet mycket bra. Lövet på rutan får mina ögon att rinna igen, vid minnet av vad det symboliserar. Det krävs tusen vackra ord är en bok som det kommer att talas om, som borde stå etta på försäljningslistorna och hyllas med utmärkelser. Det är en bok som stannar kvar inom mig efter att jag har lagt undan boken och jag vet att den här boken för alltid är inristad i mitt hjärta. Läs den! "

Kim M. Kimselius

"Det här en vacker bok. Både på utsidan (för jösses vilket vackert omslag. Definitivt årets vackraste!), men även insidan är vacker. Jag kommer på mig flera gånger under läsningen att tänka att jag verkligen tycker om den här boken. Sättet Rose Marie Bouw för historien framåt är underbart. Jag tar både Ulrika och självklart även Molly till mitt hjärta. Det finns en hel del att tänka på och saker vi människor borde ta i beaktande när det gäller våra medmänniskor men framför allt det som Alva säger: Man ska vara snäll mot sig själv, det är inte så många andra som är det. Det krävs tusen vackra ord är en underbar bok. En bok att älska!"

Boktokig

En av de bästa jag läst

"Fantastiskt vacker - både berättelsen och språket flödar lätt som smält smör. Den får mig att tänka på Tove Jansson och Jonathan Safran Foer bland andra. Varje kapitel skulle kunna delas upp för sig, som fri vers, och tonen tillsammans med det melodiska språket är verkligen i symbios (för att inte tala om berättelsen i sig). Romanen behandlar en del svåra ämnen, och jag blev förvånad över hur lätt det kändes att ta in alla starka känslor samtidigt som de verkligen gick rakt in. Jag brukar läsa långsamt, men denna kunde jag inte släppa förrän den var slut. Jag kan inte komma på en enda människa jag känner som inte skulle tycka om den här romanen."

Amanda Åkerlind

"Det krävs tusen vackra ord berörde mig djupt och där finns också en hel massa tankar som jag kommer att bära med mig länge efter att jag nu läst boken. Och vissa av de raderna borde man egentligen läsa och fundera över varje morgon - så vackra är de. Det krävs tusen vackra ord hamnar nu direkt bland mina årets favoriter."

Boklysten

"En väldigt bra och mycket stark historia."

Jenniesboklista

"WOW vilken bok! ... Den var fängslande från första sidan. En poetiskt skriven bok utan att vara dravlig och med tunga ämnen som behandlas, depression, övervikt, svek, otrohet och död. Och ändå blir den inte deppig eller tung men rörande och tankeväckande, den lever kvar." Anna Björklund "Det här är en intelligent skriven bladvändare med ett av marknadens vackraste bokomslag." Josefine Lindén "Det krävs tusen vackra ord fångar m
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Det krävs tusen vackra ord. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Berörande
  Åsa Marie Bonelli, 11 september 2014

  Om jag skulle beskriva den här boken med ett ord så skulle det bli - magisk! Den fick mig att le, skratta och till och med att gråta. Rose-Maries språk böljar fram och tillbaka likt ett vackert sidentyg för att i nästa sekund vara så träffsäker i sin beskrivning av en människas förtvivlan att jag får en svart klump i magen.

  Allt detta i kombination med det fantastiska omslaget gör den i det närmaste oslagbar.

 2. En av de bästa jag läst
  Amanda Åkerlind, 8 september 2014

  Fantastiskt vacker - både berättelsen och språket flödar lätt som smält smör. Den får mig att tänka på Tove Jansson och Jonathan Safran Foer bland andra. Varje kapitel skulle kunna delas upp för sig, som fri vers, och tonen tillsammans med det melodiska språket är verkligen i symbios (för att inte tala om berättelsen i sig).

  Romanen behandlar en del svåra ämnen, och jag blev förvånad över hur lätt det kändes att ta in alla starka känslor samtidigt som de verkligen gick rakt in. Jag b... Läs hela recensionen

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Rose Marie Bouw

 • Konsekvenser av att dö

  Rose Marie Bouw

  Konsekvenser av att dö är en omskakande och gripande berättelse om hur en förlossning förändrade och förstörde liv. Om hur den lyckligaste dagen i livet blev till den värsta. En berättelse om posttraumatiskt stressyndrom, psykos, paranoia och depr...

 • För alltid i mitt hjärta

  Rose Marie Bouw

  Kristina och Vivianne, två motpoler vars liv löper parallellt i Solgläntans korridorer när de hälsar på sina mödrar. Sida vid sida i demensens skugga söker de sig till varandra, i behov av ett outtalat stöd. Vivianne gömmer sin osynliga sorg bakom...

Bloggat om Det krävs tusen vackra ord