En vacker dag lämnar jag honom (pocket)
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
215
Utgivningsdatum
2014-08-21
Upplaga
1
Förlag
Ordberoende Förlag
Medarbetare
Korak, Carina (form)
Dimensioner
178 x 110 x 13 mm
Vikt
127 g
SAB
Lz Blomqvist, Maria
ISBN
9789187595073

En vacker dag lämnar jag honom

(52 röster)  |  Läs 8 recensioner
Pocket,  Svenska, 2014-08-21
79
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
"Jag väntade på och längtade efter att han skulle lämna mig. För om han själv gick sin väg skulle jag slippa slå mig lös från honom, från oss och från vårt gemensamma liv. Eller tänk om han rentav skulle dö en helt förbjuden tanke."

Det här är min berättelse om hur det var att leva i en kraftfull, livsfarlig passion där kasten mellan kärlek, åtrå och hopp och djup förtvivlan gjorde att jag tappade greppet om mig själv. Men även om mina barn.

Den man som från första stund gick rakt in i mitt sinne, krävde full uppmärksamhet och aldrig lämnade mig i fred blev en del av mitt liv. Under en alltför lång tid. Det onormala blev normalt.

Det här är också berättelsen om att jag till slut insåg att jag höll på att bli som han. Då fanns bara en väg ut och det var bort. Bort från honom.

En dag kom polisen och hämtade honom efter min första, och enda, anmälan. Det var då mitt riktiga liv började. Men det var också då mina vänner vände mig ryggen. "Hon ljuger! En sådan trevlig karl kan inte ha gjort det hon säger."

Boken "En vacker dag" beskriver "50 nyanser av honom" fast på riktigt, en mix av passion, våld, sex och kärlek i en livsfarlig blandning och ett liv som snurrade på, där kasten mellan passion och våld var som att leva i ett nät av motstridiga känslor. Den utgår från dagboksanteckningar och polisförhör, och innehåller även en studiedel och en faktadel.

Maria Blomqvist var inbjuden till Nyhetsmorgon den 4 september 2014.

Läsarkommentarer från kvinnor: Har läst halva boken och är oerhört berörd och bestört över det liv, Maria, som du har genomlidit och till slut tagit dig igenom. Att få ta del av detta känns som att jag blir rikare som människa! Tack för det och jag hoppas kunna återgälda den rikedomen till något bra för någon som är i samma situation som du var. Du gjorde ett väldigt säkert intryck i TV soffan, det är inte lätt att bli intervjuad i direktsändning, jag vet det för jag har varit med om det själv. Jag har nu sträckläst din bok . Den är fantastiskt gripande. Viktig. Fortsätt vara den starka och kraftfulla person du är. Nu har jag läst ut din bok. Jag är helt slut. Omtumlad. Eftersom jag lärt känna dig efter den perioden i ditt liv så ställer jag mig frågan; hur kunde det hända? Hur kunde det hända en sån stark och kraftfull person som Maria? I mina ögon är du nog en av de sista personer som det skulle kunna ske för. Men, det visar väl att det kan hända alla - om man förälskar sig i fel person. Tack Maria för att du delar med dig av din historia. Har sträckläst boken och är helt tagen av dina upplevelser. Nu har jag läst boken, tufft att läsa. Så starkt av dig! Så bra för alla andra kvinnor där ute! Du har fått mig att fatta ett beslut; jag ska ju gå terapilinjen klart och nu vet jag att jag ska volontärjobba med detta på kvinnojourer! Gjorde det i min tidigare hemstad och det är ett väldigt viktigt arbete! Tack för att du påminde mig om denna viktiga verksamhet! Kommentar från en man: Jag vill bara säga att jag såg dig i Nyhetsmorgon och blev chockad (lider med dig). Men det absolut första som slog mig var att jag imponeras så otroligt mycket över vilken sjukt STARK kvinna du är. Helt otroligt vilken kämpe du är.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. En vacker dag lämnar jag honom
 2. +
 3. Teoribok : den senaste körkortsboken 2024 med körkortsteori

De som köpt den här boken har ofta också köpt Teoribok : den senaste körkortsboken 2024 med k... (häftad).

Köp båda 2 för 238 kr

Kundrecensioner

Det finns 8 recensioner av En vacker dag lämnar jag honom. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. En vacker dag lämnar jag honom.
  Elisabeth Hjorth, 2 februari 2023

  Otroligt bra. Borde läsas och ta in lite av texten för att se varningstecken. Finns nog mer av sådant här än man kan tro. Idag kan kvinnorna klara sig själva, vilket var svårare förr.

 2. En vacker dag lämnar jag honom.
  Verkligheten, 20 december 2022

  Visar verkligen att det gäller att vara på sin vakt. Det som man tar som kärlek, är i själv verket rena motsatsen. Manipulativ med kärleksbrev och dylikt. Bryr sig om en = kontrollbehov sjukligt, försöker visa att det ser bra ut utåt = lögner. Ljuger för sin partner och andra för de tror de kan äga en människa. Stjälper parter genom att ha koll nonstop. Bör finnas tillgänglig för alla, ungdomar kan ha haft det så hemma och de blir skuldsatta fast det inte är deras fel. Jobbigt att ta sig ur men vänta inte, blir inte bättre, snarare tvärtom.

 3. Rekommenderas varmt
  Disco (Sundbyberg), 16 april 2015

  Modigt av henne att dela med sig av sitt liv och att förhoppningsvis öppna upp ögona för andra kvinnor och män som lever sitter fast i samma cirkel.Tyckte att två kapitlar 7 och 8 maj upprepade sig med samma text.Sid 111 läste jag texten längst ned och när jag vände blad så fanns ingen fortsättning?

 4. Tjatig
  frida nyberg, 22 december 2014

  En tragisk bok som endast ger en bild av dåliga saker i en destruktiv relation. Vilket gör att man får dålig uppfattning om varför hon ej lämnat honom tidigare.

 5. tragiskt men vardaglig.

  Lätt läst, sorglig men bra bok.
  Synd att sånt här förekommer i vårat vardagsliv.
  Men rekommenderar att läsa denna bok.

 6. Ev lite för mkt som en dagbok
  Charlotte Ängré, 28 oktober 2014

  hade velat ha mer som en roman, det blev mkt som dagoksanteckningar bara och ganska mkt upprepningar. Men stark skildring ändå, synd att hon vänate så länge med att lämna honom!

 7. En vacker dag...
  Kicki, 22 september 2014

  Mycket intressant, lättläst och och läsvärd. Kunde inte slita mig från läsningen utan läste ut boken på två dagar. Verbala kränkningar känner jag igen från mitt eget äktenskap, vilket jag lämnade för ett antal år sedan. Sådant ska man inte behöva finna sig i. Nu lever jag ensam och lycklig.

 8. Bra gjort Maria Blomqvist! Må omvärlden förstå
  Cathrine Vincenti, 8 september 2014

  viktigt med öppen info om manipulativa charmörer med narcissistiska personlighetsdrag. Dvs att omgivningen ser en annan person, än partnern får uppleve hemmavid. Den kontrollerande mannen med traditionella värderingar o uråldrig kvinnosyn, hör inte hemma hos oss år 2014. Heja Maria Blomqvist. Jag vet dessutom att det är sant!

Visa alla 8 recensioner