Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
90
Utgivningsdatum
2015-11-16
Upplaga
1
Förlag
Ordberoende Förlag
Medarbetare
Lundwall, Fredrik (form) / Östlund, Thomas (form)
Dimensioner
185 x 140 x 10 mm
Vikt
138 g
SAB
Doe
ISBN
9789187595202
Hjärnan bakom allt (häftad)

Hjärnan bakom allt

(6 röster)  |  Läs 4 recensioner
Häftad,  Svenska, 2015-11-16
179
 • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Hjärnan bakom allt Kan levereras innan julafton
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Låt inte forskarna vara de enda som vet något om hur hjärnan fungerar. Det är ju din hjärna det handlar. Som i sin tur styr hela ditt liv dina tankar, din kropp, dina val, stora som små.

Här får du både övergripande kunskap, och nedslag i några specifika detaljer om din hjärna, så du lättare kan förstå dig själv, dina reaktioner och tillika andras beteenden som ibland kan tyckas gåtfulla.

Kunskap som gör livet roligare, intressantare och mer spännande.
Allt presenterat lättsamt och begripligt och anpassat till vardagssituationer.

Det är en bok för alla, att bläddra i, återkomma till, eller sträckläsa på några timmar. Jag ville inte skriva någon tegelsten, utan hålla det kort och enkelt, så prestigelöst som möjligt. Britta Sjöström

Om varför hjärnan gör motstånd när du vill förverkliga dina drömmer
Om hur dina ordval påverkar din personlighet, hjärna och kropp
Om hur du kan använda enkla fysiska rörelser för att få bättre självkänsla
Om hur hjärnan påverkas om du blir bortvald ur, eller invald i, gruppen
Om varför din hälsa påverkas om du ignorerar dina viktigaste värderingar
Om varför ett litet mål kan vara både bra och illa, sett ur hjärnans perspektiv
Om vad som händer i hjärnan om du stressar under lång tid

Vet du hur din hjärna fungerar? Vad den behöver för att må bra, så du mår bra? Hur den påverkar dig varje dag? Resten av kroppen ägnar vi stor uppmärksamhet maten, träningen, hälsan Men hjärnan är för de flesta ett okänt universum.

Att veta något om hjärnan, är att förstå varför vi reagerar som vi gör i olika situationer. Varför vi ibland hamnar i konflikt med andra. Varför vi emellanåt känner oss omotiverat ledsna, eller upprymda. Varför fysisk kontakt kan kännas både rätt och fel. Varför vi sällan vågar ta språnget ut i det okända och ibland ändå gör det.

Det är genialt att lära sig mer om hjärnan, dessutom roligt, användbart och spännande. Den här boken ger dig kunskapen bakom självhjälpsböcker och påhittade åsikter. Kunskap med direkt koppling till dina vardagliga beteenden. Så att livet kan bli lite lättare och begripligare. Hjärnan är trots allt den viktigaste delen av kroppen. Utan den inget.

Britta Sjöström är journalist, författare och föreläsare. Hon har arbetat med alla typer av kommunikation, från dramadokumentärer och dagspress till ledarskap och rådgivning i kommunikationsfrågor.

Om Våga Misslyckas, Brittas första bok:
Våga Misslyckas är Britta Sjöströms personliga berättelse om motgångarna som leder till framgång.

Britta Sjöström är kommunikolog och expert på att driva företag och i hennes nya bok inspirerar hon andra att våga lyckas i affärslivet. Hon delar med sig av fantastiska tips och goda råd och på ett övertygande och målmedvetet sätt kan hon få vem som helst att tro på sig själv.
Lättläst, briljant och lysande för dig som vill utvecklas, som egenföretagare eller som privatperson. Fick jag välja en mentor skulle jag utan tvivel välja Britta."
Karin Rahm, Företagsvärlden
Om Brittas föreläsning Hjärnan bakom allt:
När Britta delar med sig av sina kunskaper och erfarenheter vill man inte missa en sekund. Hon gör det svåra lätt och har glimten i ögat när hon ger ord som misslyckande en helt ny innebörd. Det var lysande och gav mig många nya insikter. Siv Thuresdotter, grundare av nätverket Qoola Qvinnor
Britta lotsade oss igenom hjärnan och dess funktioner på ett otroligt inspirerande, tankeväckande och intressant sätt. Jag lyssnade andäktigt från första till sista sekund! Och så framför Britta sitt budskap på ett mycket lugnt, tryggt och säkert sätt. Jag rekommenderar henne varmt! Kristina Fagerholm, Executive Ass, Akzo Nobel Med humor, kunskap och engagemang kopplar Britta ihop hjärnans olika delar till vardagshändelser och våra beteenden. Jag fick inblick i hur mina egna beteenden kan brytas och det ganska enkelt! Lysande!
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Hjärnan bakom allt
 2. +
 3. Hjärnan och kärleken

De som köpt den här boken har ofta också köpt Hjärnan och kärleken av Britta Sjöström (inbunden).

Köp båda 2 för 408 kr

Kundrecensioner

Det finns 4 recensioner av Hjärnan bakom allt. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Hur hjärnan fungerar på ett lättläst sätt.
  Carin Huss, 13 april 2023

  Lättläst, intressant och utbildande. Passar bra för gemene man, inget konstigt språk eller invecklade förklaringar. Kan varmt rekommenderas till den som vill få veta mycket men inte vill läsa tjocka böcker i ämnet.

 2. Toppen
  Cecilia Stjärnborg, 3 december 2019

  Så bra bok. Lätt att förstå det som egentligen kanske är lite krångligt. Tack för att du skrev boken Britta

 3. Lärorik
  Pia, 26 juli 2016

  Många aha!-upplevelser. Bra förklaringar, Skriven så att man/jag förstår. Den är mycket intressant och lärorik. Vill du veta hur hjärnan funkar, läs den!

 4. Om hjärnan i ett nötskal
  Layza, 12 januari 2016

  Helt okey, men kanske lite väl förenklad, fast å andra sidan är det väl det som är poängen med denna bok. Jag hade gärna sett mer utförliga praktiska övningar för hjärnstimulans eller hjärnvila. Jag köpte flera böcker och gav bort i present. Boken är bra för att väcka intresse i ämnet, som är otroligt spännande!

Visa alla 4 recensioner

Fler böcker av Britta Sjöström