Väck mig när det är över (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Agnes
Antal sidor
252
Utgivningsdatum
2016-07-08
Upplaga
1
Förlag
Ordberoende Förlag
Medarbetare
Eklund, Jessica (form)
Dimensioner
215 x 143 x 22 mm
Vikt
402 g
SAB
Hc
ISBN
9789187595226

Väck mig när det är över

(10 röster)  |  Läs 6 recensioner
Inbunden, Svenska, 2016-07-08
187 kr
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
Äntligen kommer den fristående uppföljaren till Det kommer aldrig mer vara du av Anne-Lie Högberg.

Inte får man cancer på julafton?

Tidigt på julaftonsmorgonen tassar Agnes upp och duschar. Hon njuter av att vara uppe helt själv innan alla i den stora familjen vaknar. När hon känner knutan i bröstet slår hon bort de skrämmande tankarna på att det skulle kunna vara cancer och säger inget till sin man Tobias. Hon har fullt upp med att hantera konflikterna mellan tonåringarna i den nybildade familjen som tar all hennes energi. Till råga på allt så rasar visionen om en perfekt jul när hon inser att hennes syster Cissi bär på en fruktansvärd hemlighet.

När motgångarna hopar sig måste Agnes hålla hårt i det hon tror på. Denna gång är det full storm och döden flåsar henne i nacken. Allt ställs på sin spets och stora bekymmer blir små när hennes livs största kamp måste övervinnas. Hon måste överleva.

Väck mig när det är över är en fängslande roman om moderskap, systerskap och döttrar och om när livet inte blir som man hade tänkt sig. Full av igenkänning, mod och insikt. Men det är också en roman om sjukdom, ovisshet och rädsla, och om att våga vara ärlig. En känslosam historia om när rädslan och orättvisorna drabbar Agnes och hennes familj, och om livets bakslag.

Sagt om boken "Väck mig när det är över":

"Denna uppföljare till författarens debutroman är en gripande berättelse om rädsla, syskonkärlek och livets oberäknelighet. Högberg tar i sin historia upp svåra frågor som exempelvis hur moderskap påverkas av en potentiell dödlig sjukdom och ovisshet och hur hemligheter förändrar relationer. Boken är välskriven och fångar in läsaren från första början. Då historien delvis är självupplevd blir berättelsen ännu mer intagande. Läsvärd!" BJT

"Gripande om livets motgångar och livshändelser som kan drabba vem som helst, när som helst. Anne-Lie Högberg har skrivit ännu en bladvändare."

Eva Ludvigsen Författare

"Starkt om systerskapets sidor. Om behovet att vara fri men ändå finnas där för varandra när det svåra drabbar."

Anne Liljeroth Författare

"En trovärdig, stark och utlämnande berättelse om när livet ställs på sin spets. Övertygande skildring av något som ingen vill gå igenom. Jag älskar boken och den berör mig mycket!"

Ingela Lundskog Bibliotekarie

"Anne-Lie Högberg skriver så JÄVLA bra och hon målar upp en fantastisk värld i mitt huvud. Jag verkligen ÄLSKAR boken och hennes lättsamma språk. Romanen är både enkel och levande och samtidigt är historien smärtsamt igenkännande och djupt beskrivet. Hon fängslade mig mitt i en vardag där egentligen inte mycket annat kommer in."

Nadia Casadei, Friidrottare i svenska landslaget och överlevare.

Sagt om boken Det kommer aldrig mer vara du:

En fin skildring av en svår tid. Katerina Janouch

Är du det minsta intresserad av människor och relationer, ska du läsa Anne-Lie Högbergs debutroman.

Erikas bokprat

Det kommer aldrig mer vara du är en lågmäld bok om att landa i en ny verklighet. Den är jordnära, varm och väldigt lätt att ta till sig.

Bokcirkelflickorna

En riktig bladvändare som jag läste ut på ett dygn, trots att jag jobbar heltid och har en ettåring hemma.

Bohusläningen

Har läst denna underbara bok två gånger den senaste veckan. Det är inte ofta det händer, så läs den!

Jenny Valbrand
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Väck mig när det är över
 2. +
 3. Det kommer aldrig mer vara du

De som köpt den här boken har ofta också köpt Det kommer aldrig mer vara du av Anne-Lie Högberg (pocket).

Köp båda 2 för 229 kr

Kundrecensioner

Det finns 6 recensioner av Väck mig när det är över. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. SÅ bra!
  Kim M. Kimselius, 31 december 2016

  Agnes och Cissi är systrar som håller ihop i vårt och torrt, fram till en dag. Det är då saker börjar hända, just då när man behöver sin syster att hålla i hand och anförtro sig åt. Då har triviala ting gjort att systrarna inte längre pratar med varandra.

  Vi får följa systrarnas kamp med deras problem, var och en på sitt håll. När Agnes får cancer, bestämmer hon sig för att berätta det för sin syster. Men Cissi vägrar prata med henne, eftersom hon inte tar sig tid att lyssna på vad A... Läs hela recensionen

 2. Betyg: 4 av 5
  Britt-Marie "Bim" Kullin / Bims Blogg (Farsta / Stockholm), 14 november 2016

  För tre år sedan så läste jag boken Det kommer aldrig mer vara du av författaren Anne-Lie Högberg. Jag tyckte boken var bra, och jag länkar här till min recension av den.

  Nu har jag läst boken Väck mig när det är över, av samma författare, och den boken tyckte jag var ännu bättre.

  Historien är mycket gripande, då en delvis handlar om en kvinna som får bröstcancer. Men den handlar också om problem i bonusfamiljer, och även om konflikter mellan vuxna systrar.

  Boken... Läs hela recensionen

 3. Underbar bok!
  Pia , 20 september 2016

  Alla borde läsa denna bok,jag läste ut den på 2 dagar,gick inte att sluta .Hon har gjort ett mästerverk.Hoppas på fler böcker av denna författare.Hon har lyckats skriva så att man tror att man är med i boken.Underbara personligheter och en plats jag känner till.Saknade den när den var slut.

 4. Rekommenderar båda hennes böcker !
  Carine, 13 september 2016

  Bok att läsa från pärm till pärm, alla känner säkert igen sig i något 👍 Jättebra bok, båda Annelies böcker har jag sträckläst!

 5. Slutar nästan andas av spänning
  Dyveke Frimodt, 19 augusti 2016

  Har sträckläst denna bok. Lättsamt språk och gastkramande spänning från verkliga livet. Ser fram emot att få läsa mer om Agnes

 6. Bladvändare
  Sylvia Liljedahl, 19 augusti 2016

  Uppföljaren till "Det kommer aldrig mera vara du" En bladvändare som berör. Lättläst. En bok som ger mersmak man vill bara läsa mer.

Visa alla 6 recensioner

Fler böcker av Anne-Lie Högberg

Bloggat om Väck mig när det är över