Innan väggen : en upplyftande bok om utmattning (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
79
Utgivningsdatum
2017-09-04
Upplaga
1
Förlag
Ordberoende Förlag
Illustratör/Fotograf
Louise Winblad
Dimensioner
215 x 145 x 10 mm
Vikt
149 g
SAB
Vebl
ISBN
9789187595592
Innan väggen : en upplyftande bok om utmattning (häftad)

Innan väggen : en upplyftande bok om utmattning

(5 röster)  |  Läs 1 recension
Häftad Svenska, 2017-09-04
188
Skickas inom 2-5 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Utmattning är ingenting som kommer plötsligt, även om det kan verka så när man står där i tvättstugan helt håglös med en liter mjölk i handen och undrar vad man gör där. Det utvecklar sig långsamt och ger sig till känna genom olika symptom som många väljer att ignorera. Det är så man blir sjuk genom att strunta i kroppens desperata försök att tala om att man måste vila. Till slut brinner man upp. Man går in i väggen.
Läkaren och sexbarnsmamman Anna Voltaire har själv varit där och den här boken har varit hennes sätt att hantera sin sjukdom. Detta är hennes berättelse. Med stöd i vetenskapen, anekdokter och illustrationer av Louise Winblad beskriver hon på ett lättfattligt och humoristiskt sätt hur sjukdomen smyger sig på, vad som händer i kroppen och varningssignaler att vara uppmärksam på. Hon ger handfasta tips på hur man som utmattad kan hantera sin sjukdom, hur man ska bli frisk och viktigast av allt hur man ska undvika att bli sjuk igen.
Recension BTJ-häftet nr 23, 2017
"Anna Voltaire arbetar som läkare" ... " och är sexbarnsmamma. I sin debutbok delar hon på ett lättläst, personligt, underhållande och ärligt vis med sig av sina egna erfarenheter av utmattningssyndrom. En kortfattad och tydlig bakgrund till varför vi blir sjuka av stress, hur sjukdomsförloppet ser ut och vilken behandling och egenvård som finns presenteras. Vidare ges tips till såväl den sjuke som hens närstående och den sjukes arbetsplats.
Bokens styrka ligger i författarens förståelse för att målgruppen utmattade sällan klarar av att läsa tjocka, faktaspäckade böcker. Innan väggen är således exemplariskt kortfattad utan att kännas ytlig. Dessutom inleds den med en sammanfattning på ett uppslag så att den som är utmattad snabbt kan ta del av innehållet för att därefter lämna boken vidare till sina anhöriga. En föredömlig bok om utmattningssyndrom för såväl drabbade som alla andra då allmänhetens okunskap om utmattning ofta är stor."
Bloggaren C.R.M Nilsson skriver "Innan väggen är en varm, upplyftande bok som bjuder på lösningar och tröst. Det är en bok fler borde läsa." Boken fick 4 stjärnor av 5.
Bloggaren Fiktiviteter skriver bland annat "Innan väggen ger mig igenkänning och styrka i ett sorts tillsammanskap. Den ger också praktiska, oerhört enkla och lättbegripliga, råd till den som letar sådana alldeles i början av utmattningen. Det är en bok som behövs, inte minst för den svarta humorns skull, vi måste kunna skratta åt eländet också när vi umgås med det som mest intensivt."
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Innan väggen : en upplyftande bok om utmattning
  2. +
  3. Min återhämtning : dagbok vid utmattningssyndrom

De som köpt den här boken har ofta också köpt Min återhämtning : dagbok vid utmattningssyndrom av Emma Holmgren (kartonnage).

Köp båda 2 för 387 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Innan väggen : en upplyftande bok om utmattning. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Lättsam och bra
    Villivonkansbooks (Örebro), 19 december 2017

    Utmattning kommer inte plötsligt, även om det verkar så när man står i tvättstugan med en liter mjölk i handen och undrar vad man gör där. Den smyger sig på och många ignorerar symptomen.
    Anna Voltaire är läkare och sexbarnsmamma och har egna erfarenheter av att gå in i väggen. Det är det som gör boken väldigt bra. Anna delar frikostigt med sig av sina egna erfarenheter både som sjuk själv och från sitt jobb som läkare. Det blir trovärdigt och lätt att ta till sig. Boken är tunn och går ... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Anna Voltaire

Bloggat om Innan väggen : en upplyftande bok om utma...