Helvetet jag kallade kärlek (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
271
Utgivningsdatum
2018-07-13
Upplaga
1
Förlag
Ordberoende Förlag
Medarbetare
Ceken, Michael (form)
Dimensioner
215 x 145 x 25 mm
Vikt
429 g
SAB
Lz
ISBN
9789187595851
Helvetet jag kallade kärlek (inbunden)

Helvetet jag kallade kärlek

(19 röster)  |  Läs 8 recensioner
Inbunden Svenska, 2018-07-13
189
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån · Ingen bindningstid

Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
En självbiografisk roman om hur destruktiv kärlekens kraft kan vara, om att hamna i en tillvaro som blir till ett helvete och hur det går att hitta styrkan att ta sig därifrån.
Lena Bivner beskriver sig själv som en stark person med en ordnad tillvaro och ett stort socialt umgänge. Ändå trillade hon dit. Det visar att i stort sätt vem som helst kan hamna i en förgörande relation.
Lena Bivners debutroman är en uppriktig berättelse som bygger på erfarenheter från en drygt fem år lång relation där hon själv bröts ner bit för bit. En tillvaro som pendlade mellan ömhet och aggression, mellan värme och kyla och där ljuva smekningar snabbt blev till hat, hot och kontroll. En tillvaro där varje timme blev oförutsägbar.
Psykisk misshandel lämnar inga blåmärken eller benbrott men den sargar själen och upplevs av många som värre än slagen. Fysisk misshandel har alltid inletts med en längre period av psykisk misshandel. Förhoppningsvis kan den här berättelsen kasta ljus på ett stort problem som det idag talas relativt lite om.
Helvetet jag kallade kärlek är en naken och hänsynslös berättelse om att offra allt för kärleken.

Recensioner

"Helvetet jag kallade kärlek beskriver Lena Bivner sin upplevelse av en femårig destruktiv relation. Det är en bok om sjukdomarna beroende och medberoende. Hur en dejt från en dejtingsida blir till en passion med mörka bottnar, uppoffringar, sargad självkänsla, rop på hjälp, tillbaka i relationen och till slut ett avslut. Den beskriver en mamma som sakta bryts ner, inte tar ansvar för sitt liv utan försummar sina barn och stannar kvar i en destruktiv relation. Givetvis med de självklara ingredienserna av kontroll, svartsjuka och fysiska övergrepp." "... den får ses som en beskrivning av en persons upplevelse av en relation och som det kommer boken vara läsvärd för personer som känner igen sig i liknande relationer." BTJ-häftet nr 18, 2018.

"Helvetet jag kallade kärlek" är modig, lättläst och personligt skriven" "Ämnet är jätteviktigt och boken är en lättläst berättelse ur verkliga livet, ett bevis på att nästan vem som helst kan drabbas." "Boken avslutas med information om psykisk misshandel och författarens förhoppning är att boken ska fungera som ögonöppnare och vara till hjälp för någon som befinner sig i en riktigt dålig relation och utstår själsliga övergrepp." Litteraturmagazinet

"Aldrig tidigare har en bok fått mig att vräka ur mig de värsta obsceniteter och grövsta okvädingsord på mitt bosniska modersmål. Jag genomgår grader av ilska jag sällan upplevt, allt tack vare bokens man med psykopatiska drag . Helvetet jag kallade kärlek är en resa med en galning med ett fullkomligt maktbegär och som inte skyr några medel att fullständigt ta ifrån huvudpersonen hennes värdighet. Jag blir chockerad att Lena ställer upp på de orimliga krav hon får. Eller att hon accepterar behandlingen hon utsätts för. Men vem är jag att döma? Det är enkelt för en åskådare att tycka och tänka. Hade dessa mönster varit enkla att bryta så hade inte så många människor, om ens några, varit kvar i så här destruktiva förhållanden. Det hela är en hjärntvätt. En malign galnings systematiska och kalkylerade metod att dominera. Ett perverterat mobbningsbeteende som för länge sedan gått över styr. Jag vet egentligen inte vad jag ska säga." "Det är en viktig, intressant och relevant bok. Jag är säker på att där finns ett stort mörkertal med män och framför allt kvinnor som lever under sådana förhållanden som vi får bevittna. Man kan säga att boken är fantastiskt bra för vad den är tänkt att vara. Den gör sin roll precis så som den ska. Man bör betrakta det som en dokumentär ur ett förstapersonsperspektiv." Sagokungen
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Helvetet jag kallade kärlek
 2. +
 3. Det här kommer göra ont

De som köpt den här boken har ofta också köpt Det här kommer göra ont av Adam Kay (inbunden).

Köp båda 2 för 398 kr

Kundrecensioner

Det finns 8 recensioner av Helvetet jag kallade kärlek. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Rekommenderar den varmt till mina vänner
  EK, 11 januari 2019

  Alla borde läsa denna bok. Den skildrar en människa vardag i ständig psykisk misshandel. Jag rekommenderar varmt denna bok till människor i åldrarna från 18-90

 2. Mycket bra skildrad!
  Marie Verona, 16 november 2018

  Känns både verkligt och samtidigt drivs den hemska historien framåt. Mycket att lära av denna bok om hur en kvinna kan tro och hoppas på kärleken medans mannen ha en annan agenda.

 3. Obehaglig läsning
  Villivonkansbooks, 12 november 2018

  Det är riktigt obehaglig läsning att läsa Helvetet jag kallade kärlek. Peter är elak och kontrollerande hela tiden. Växlingarna mellan hans snälla mjuka sida och den elaka sker fort och utan att det går att förutse varför. Jag lider med Lena, det är fruktansvärt att läsa om hur Peter behandlar henne. Många bortträngda minnen hos mig själv väcks till liv när jag läser boken. Jag hade ett förhållande innan mitt nuvarande där den killen betedde sig precis som Peter. Det var aldrig fysisk misshan... Läs hela recensionen

 4. Nästan för obehaglig - för att klara av att läsa..
  Leo Cheiron (Österlen), 18 oktober 2018

  Nästan för obehaglig - för att klara av att läsa.. jag ställde mig hela tiden. HUR kunde hon? VARFÖR gjorde hon de val hon gjorde? Du måste bara läsa - för att skapa dig en förståelse.... Jag ryggade tillbaka i soffan - många gånger av obehag!!!

 5. Ingen höjdare
  Eva-Marie Sjöbeck, 18 september 2018

  Antagligen skruvade jag upp förväntningarna efter att ha sett en TV-recension. Texten är en enda lång veckotidningsnovell på ett undermåligt språk med lagom mycket insprängd "effektporr" som möjligen kan fylla funktionen som tidsfördriv på ex en tågresa mellan Stockholm och Göteborg.
  "Simpel" är det adjektiv som spontant faller mej in.
  Men det är bara min åsikt. Andra må tycka annorlunda.

 6. Läs boken!
  Kerstin Svensson, 29 augusti 2018

  Varit med om ett liknande förhållande, vi träffades även på samma sätt. Jag trodde alltid att allt var mitt fel och bröts ner gradvis, gjorde allt för passionen och de små stunder av underbar bekräftelse och kärlek.
  Efter att ha avslutat förhållandet kände jag mig så dum/korkad hur kunde jag tolerera att bli behandlad så och låta mina barn stå ut med detta.
  Att läsa boken har verkligen varit en tröst, känner igen mig så mycket i den.

 7. Ärlig och hemsk

  Att man kan möta sin soulmate är väl fantastiskt! Men när denna människa samtidigt bryter ner sin partner så denna tappar allt kontakt med omvärlden då är det riktigt illa.

  En mycket personligt skriven när man inte kan / vill ta sig ur sitt förhållande bara för den passion de har tillsammans överträffar allt.
  Läs denna och följ med på resan in i det fördolda som ingen ser ..

 8. En bok alla borde läsa
  Anna-Lena Norin, 30 juli 2018

  Skakande skildring av en kärleksrelation där den ena gradvis bryter ner den andra. Passionen i förhållandet gör att det är svårt att dra sig ur i tid. Smärtsam att läsa. Kan rekommenderas till alla.

Visa alla 8 recensioner

Fler böcker av Lena Bivner

 • En halv man

  Lena Bivner, Åsa Ahlund

  När läraren Åsa träffar näringslivshöjdaren Anders är hon till en början inte alls intresserad. Han är inte hennes typ och har både fru och barn. Men Anders väcker något hos henne, får henne att känna sig viktig, skrattar åt hennes skämt och när h...

Bloggat om Helvetet jag kallade kärlek