Poetens verk (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad (Flexband)
Språk
Svenska
Antal sidor
421
Utgivningsdatum
2017-07-12
Upplaga
1
Förlag
Ariel Förlag
Översättare
Magnus William-Olsson
Medarbetare
Nydahl, Mikael (form)
Dimensioner
240 x 170 x 30 mm
Vikt
897 g
ISBN
9789187605314
Poetens verk (häftad)

Poetens verk

Häftad Svenska, 2017-07-12
320
  • Skickas inom 7-10 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Huvudpersonen i »Poetens verk« är den argentinska poeten Alejandra Pizarnik (1936-72), eller snarare hennes verk. Under de senaste två decennierna har hon allt mer kommit att framstå som en av den moderna latinamerikanska poesins viktigaste gestalter. Den invecklingens poetik hon kom att omfatta har sin utgångspunkt i en komplex praktik, i vilken reflexionen intar en central position. Denna komlexitet och inveckling är någonting som boken Poetens verk bejakar snarare än reder ut.

Magnus William-Olssons bok »Poetens verk« är den första performativt litteraturkritiska studien i sitt slag. Bokens form är inspirerad av Julio Cortázars roman »Hoppa hage«: läsaren anmodas att själv finna sin väg genom ett stort och heterogent material bestående av flera hela böcker, dagboksanteckningar, brev, lösa dikter, berättelser och kritiska texter i översättning, men också essäer, kommentarer, kommentarer till kommentarer osv. Dessutom omfattar boken en biografi, en kommenterad bibliografi och register. Förhoppningen är att läsaren ska hoppa från text till text efter eget huvud, vägledd av bokens omfattande innehållsförteckning.

Magnus William-Olsson är poet, kritiker och poesiöversättare. Sedan 2003 har han lett arbetet inom FSL (Fria seminariet i litterär kritik), ett nätverk av kritiker, konstnärer, musiker, tonsättare, dansare, författare, filosofer och forskare främst från Skandinavien men även från många andra länder och världsdelar som samlas till seminarier, förläsningsserier, laboratorier och workshops kring »kritiken som konst- och kunskapsform«. Han är också redaktör för poesikritiksajten Örnen och kråkan.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Poetens verk
  2. +
  3. Kritik

De som köpt den här boken har ofta också köpt Kritik av Henry Parland (inbunden).

Köp båda 2 för 627 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna