Sveriges sista strid : fantastiskt nattstycke (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
141
Utgivningsdatum
2016-07-06
Upplaga
1
Förlag
Timaios Press
Medarbetare
Krizan, Nicolas (form)
Dimensioner
200 x 130 x 5 mm
Vikt
170 g
SAB
Hc
ISBN
9789187611087
Sveriges sista strid : fantastiskt nattstycke (häftad)

Sveriges sista strid : fantastiskt nattstycke

Häftad Svenska, 2016-07-06
151
Skickas inom 3-6 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Med bestörtning betraktade jag mannens ansikte. Jag sökte dragen av vännen Blanche... Pannan var märkt av ärren efter sabelhugg. Ena ögat hade blivit utstucket av en kosackpik, och en muskötkula hade tagit halva hakan. Kinderna var stänkta av krut. Hela uppenbarelsen utmärkte hans ädla yrke -- ryssjakten.

En framtida mardröm från 1840: Ryssarna har invaderat Sverige och förtrycker folket med brutalt våld, censur och kulturimperialism. Kosacker håller dryckeslag på Stockholms krogar. Kungliga Biblioteket har gjorts om till logement för vaktstyrkor. I arvprinsens palats håller nu en rysk furstinna hov.

Till detta återvänder en man från exilen i Hindustan. Med dottern Hindiah vid sin sida ska han nu försöka befria sitt älskade hemland. Med hjälp av en uppfinningsrik mekaniker och den ärrade författaren August Blanche i spetsen för gerillatrupper, inleds kampen...

Gustaf Henrik Mellin (1803-76) har försvunnit i glömskans dimmor. Ändå var han under sin livstid en av landets främsta och mest populära författare, mångfaldigt prisbelönad av Svenska akademien. Denna bok orsakade stor uppmärksamhet och debatt, vid en tid då svenska opinionsbildare hade börjat inta en alltmer ryssvänlig hållning.

Sveriges sista strid var en av de första framtidsskildringarna i svensk litteratur och grundade en genre som åter blivit högst aktuell: Ryssland invaderar Sverige!
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Sveriges sista strid : fantastiskt nattstycke
  2. +
  3. Mord och andeväsen : Hastfordska vapnet och andra nattstycken

De som köpt den här boken har ofta också köpt Mord och andeväsen : Hastfordska vapnet och and... av Aurora Ljungstedt (häftad).

Köp båda 2 för 340 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Sveriges sista strid : fantastiskt nattst...