Sherlock Holmes i ny belysning (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
191
Utgivningsdatum
2016-08-02
Upplaga
1
Förlag
Timaios Press
Dimensioner
202 x 134 x 12 mm
Vikt
211 g
ISBN
9789187611094
Sherlock Holmes i ny belysning (häftad)

Sherlock Holmes i ny belysning

(1 röst)
Häftad Svenska, 2016-08-02

Slutsåld

Sir Arthur Conan Doyle fick förmånen att agera ombud åt dr Watson i dennes skildringar av Sherlock Holmes bragder, men han var inte ensam. För drygt ett sekel sedan blev dr John H. Watson god vän med en svensk präst och författare på resa i England. Den gode doktorn valde att lätta sitt hjärta för honom -- och resultatet blev en svit berättelser om mästerdetektivens platta fall, i dubbel bemärkelse.

Varför avskydde Sherlock Holmes kvinnor? Eftersom den kvinnliga listen var honom övermäktig, förstås. Vad sker när en knivskarpt logisk och rationell tankemaskin tror sig möta sin dubbelgångare? Han blir ett neurotiskt vrak. Förstås. Och lyckades professor Moriarty någonsin överlista Sherlock Holmes? Ja, läs hur det gick till.

Inte bara Sherlock Holmes hamnar här i ny belysning. Dr Watsons familjeliv gnisslar, ty vad ska en stackars hustru tro när maken är borta nätter igenom i slumkvarter och dåligt sällskap? Watsons beundran för Holmes blandas med avundsjukan hos den som placerats i bakgrunden. Och inte minst är han ständig irriterad på att vara den store detektivens försökskanin och driftkucku.

Allt är inte bara satir och skoj i dessa berättelser, de innehåller också snillrikt uttänkta gåtor och en äkta känsla för stil och pastisch. Prästen Frans Oskar Wågman (1849-1913) skrev under signaturen "Sture Stig" några av Sveriges första deckare med sina populära Sherlock Holmes-parodier. De är idag erkända klassisker bland genrens kännare. Timaios Press följer upp utgivningen med Wågmans andra samling i samma stil, Nya Sherlock Holmes-historier.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Frans Oskar Wågman

  • Prinsessan av Bandalore

    Frans Oskar Wågman

    Dr John Watson -- Sherlock Holmes ständige bisittare -- blev för drygt ett sekel sedan vän med en svensk präst och författare på resa i England. Den gode doktorn valde att lätta sitt hjärta för honom -- och resultatet blev en svit berättelser om m...