Mörkrets makter (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
416
Utgivningsdatum
2017-10-17
Upplaga
1
Förlag
Aleph Bokförlag
Originaltitel
Dracula
Medarbetare
Krizan, Nicolas (form)
Illustrationer
Black & white illustrations
Dimensioner
210 x 145 x 21 mm
Vikt
584 g
Antal komponenter
1
Komponenter
25:B&W 5.83 x 8.27 in or 210 x 148 mm (A5) Perfect Bound on White w/Gloss Lam
SAB
Hce
ISBN
9789187619106
Mörkrets makter (häftad)

Mörkrets makter

Häftad Svenska, 2017-10-17

Slutsåld

"Mörkrets makter är en av de största upptäckterna i Draculas långa historia..."

Så skriver skräck- och vampyrexperten John E. Browning i förordet. Detta är en unik version av Bram Stokers bloddrypande mästerverk. Den publicerades i Sverige 1899, en tegelstensroman dubbelt så lång som klassikern från 1897. Men också betydligt mer våldsam och erotisk.

Det råder inte mycket tvivel om att Bram Stoker själv var delaktig -- avsiktligt eller oavsiktligt -- i tillkomsten av Mörkrets makter. Här finns ett myller av scener och karaktärer som går att hitta i Stokers arbetsanteckningar till Dracula, men som ströks till den slutliga versionen. Forskare har dragit slutsatsen att denna svenska roman redigerades med ett tidigt utkast till Dracula som grund.

Både fans av Dracula och nya läsare får här en mycket annorlunda berättelse att fördjupa sig i, med ett helt nytt slut. Greve Draculitz (som han heter i romanen) har inte bara för avsikt att sprida vampyrsläktet över världen; han konspirerar med makthavare för att skapa en fascistisk världsordning där hedniska gudar ska dyrkas i blodsriter. Och i grevens slott vandrar den "vita damen", en underbart vacker kvinna som ständigt söker locka advokatbiträdet Thomas Harker i fördärvet med sina "kyssar".
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Bram Stoker