Sal 2 (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
191
Utgivningsdatum
2014-03-24
Upplaga
1
Förlag
Sekwa Förlag
Översättare
Ulla Linton
Originaltitel
Chambre 2
Medarbetare
Petersson, Magnus (form)
Dimensioner
200 x 125 x 10 mm
Vikt
220 g
SAB
Hce
ISBN
9789187648038
Sal 2 (häftad)

Sal 2

(1 röst)
Häftad Svenska, 2014-03-24
169
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
"Det är dags för överlämning, sal efter sal, kvinna efter kvinna, själ efter själ, drama efter drama, liv efter liv."

Béatrice lämnar sitt liv som nakendansös i ett turnerande undergroundband nu vill hon kunna försörja sina två barn och bli vanlig. Hon börjar jobba som vårdbiträde på en förlossnings avdelning och ställs inför skräckslagna nyförlösta kvinnor, kvinnor som har förlorat ett barn, och kvinnor som plågas av att inte kunna amma. Men det finns också ögonblick av ren lycka, där en nyfödd framstår som ett mirakel. Men Béatrice kan inte glömma turnélivet, den intensiva vänskapen inom bandet eller den passion hon upplevde tillsammans med sin älskade, violinisten Gabor, barnens pappa.

Sal 2 är inte bara en skarp och vackert skriven roman om en ung kvinnas känslomässiga resa. Det är också en lovsång till kvinnor, kvinnokroppen och en skoningslös blick på vad de går igenom för att ge liv. En roman full av sensualism och ursinne.

Julie Bonnie, född 1972, är musiker med flera Europaturnéer bakom sig men har också arbetat inom vården. Hennes debutbok Sal 2 har belönats med Fnacs romanpris 2013.

Hela livet ryms i den här extremt komprimerade boken. Underbar läsning! Betyg: 5 av 5. FEMINA

Ofta är det en sorglig berättelse, ett upprop mot samtidens retuscherade föräldramagasin och de många krav och föreställningar som omger mödrar. I Bonnies värld är traumat och tragiken en ofrånkomlig del av födelsen; att ge liv är också att ge död, att leva är en oändlig men nödvändig risk. SVENSKA DAGBLADET

Det är både upplyftande och sorgsam läsning, har man varit med om att vänta, föda, få eller förlora barn kommer man att känna igen många aspekter. BEAS BOKHYLLA

En kärv och magnifik roman som på samma gång hyllar både kvinnors mod och deras skörhet. FEMMES DAUJOURDHUI

Mästerligt! L'AVENIR
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »