Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
189
Utgivningsdatum
2014-01-09
Upplaga
1
Förlag
Sekwa Förlag
Översättare
Sofia Strängberg
Originaltitel
La liste de mes envies
Medarbetare
Petersson, Magnus (form)
Dimensioner
180 x 109 x 10 mm
Vikt
112 g
SAB
Hce
ISBN
9789187648076
Allt jag önskar mig (pocket)

Allt jag önskar mig

(67 röster)  |  Läs 8 recensioner
Pocket Svenska, 2014-01-09
59
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Finns även som
Visa alla 6 format & utgåvor
Livet blev nog inte riktigt som hon hade tänkt sig. Jocelyne, även kallad Jo, drömde om att bli modeskapare i Paris, men driver en sybehörsaffär i Arras. Hon väntade på drömprinsen, men det var Jocelyn, även kallad Jo, som dök upp. De har två utflugna barn och lever ett stillsamt liv tillsammans. För nöjes skull skriver hon en blogg om sömnad, spets och pärlor. En dag övertalas hon av sina väninnor att spela på lotto och vinner 18 547 301 euro! Den dagen vinner hon stort. Eller gör hon det?

Grégoire Delacourt är fransman, född 1960. Han arbetar i reklambranschen och debuterade som författare 2011. Hans andra roman Allt jag önskar mig (2012) blev en omedelbar succé och rättigheterna har sålts till ett tjugotal länder.

Grégoire Delacourt uttrycker känslorna så vackert, och redan från första kapitlet i boken är jag fast. Det är en bok som lämnar mig med smärta men också med kärlek till livet och mina nära och kära. KULTURBLOGGEN

Det är följsamt, flytande. Delacourt har en uppenbar fingertoppskänsla för det här med rytm. Översättaren Sofia Strängbergs finfina, delikata och precisa översättning, som skickligt och på pricken fångar upp denna lilla lågmälda roman, är väl värd en eloge. DAGENSBOK.COM

Den här lilla, snabblästa boken får en verkligen att fundera på livets väsentligheter. En riktig pärla! GÖTA BIBLIOTEK I BORÅS

"Allt jag önskar mig" av Grégoire Delacourt är allt annat än pretentiös. Det är en ljuvlig liten berättelse om helt vanliga människor, med snubblande lika namn, som lever ett stillsamt liv där kärleken inte är himlastormande, men trygg. Där livet inte blev riktigt som det var tänkt, men där en sybehörsaffär och en blogg fungerar trots allt. Där alkoholfritt öl blir nödvändigt och en semester på en campingplats är ett välkommet avbrott i vardagen. BLOGGBOHEMEN (bokblogg)

Det är synnerligen välskrivet och gripande utan att vara fånigt, dumt eller grymt. En av de riktigt fina överraskningarna den här bokvåren.
LA DERNIÈRE HEURE

"Med ömhet och starka känslor följer vi en kvinnas väg när hon listar allt hon önskar sig och samtidigt beskriver en livsbana som hon stickar och repar upp vartefter med en fri kvinnas milda vilja.
MADAME FIGARO

Grégoire Delacourt kan konsten att berätta på ett charmigt, enkelt och humoristiskt vis, även när det handlar om allvarliga saker. Och dessutom med formuleringar som träffar mitt i prick.
L'EXPRESS

Grégoire Delacourt vecklar ut en galen historia baserad på kärleken och slumpen. En ljus historia som lockar oss att omvärdera allt vi önskar oss.
MARIE CLAIRE
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 8 recensioner av Allt jag önskar mig. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Min åsikt
  Tove, 18 februari 2015

  Det var lite förvirrande att huvudkaraktärerna hette samma sak men annars var det en bra bok som gick snabbt att läsa.

 2. Bra!
  Lisen, 17 februari 2015

  Fint skrivet om ett normalt lite tråkigt liv som inte blir bättre av massor av pengar men som får en att tänka efter på vad som är viktigt i livet och att följa sitt hjärta. Bra och läsvärd!

 3. En liten filosofisk pärla
  Christine Philippon, 10 oktober 2014

  En lättläst bok med mycket humor och enorm träffsäkerhet. Inbjuder till mànga skratt och ännu fler funderingar. Vad är rikedom egentligen...

 4. Bra
  Gun-Britt Engström Nsofor, 1 september 2014

  En feelgood bok för en regnig dag eller kanske på semestern. Jag fastnade direkt efter de första sidorna. Väl skriven och fångar läsaren direkt alltså.

 5. Varmt vemod
  Marve, 21 augusti 2014

  En varm och lättläst bok om en kvinna som är förnöjd. Så kommer den där vinsten som andra drömmer om och visst påverkar den även henne. Med klokhet tar hon sig igenom en process som hon inte kan dela med andra.

  Det finns så många vackra beskrivningar och kloka formuleringar att det är en njutning att läsa den. Men jag känner även en viss sorg, ett vemod som skär igenom det vackra.

  Glad att jag hittade och fick läsa denna litterära pärla.

 6. Pengar är inte allt
  Anna B, 11 augusti 2014

  Tänkvärt om förhållande, relationer och vad pengar kan göra med människors liv.
  Lyckan finns ofta vardagen, inte i drömmarna om det man inte kan få.

 7. En av sommarens bästa läsupplevelser
  Ulla B., 30 juli 2014

  En stor läsupplevelse i det lilla formatet, djupt mänsklig och berörande. Språket är mycket tilltalande med sina korta meningar som ändå uttrycker exakt vad författaren vill säga. Boken är vidare mycket humoristisk och rolig att läsa trots sina på många sätt sorgliga och ibland rent tragiska undertoner.
  En underbar bok att ta till sig när som helst och som går direkt till hjärtat och lämnar kvar en känsla av tillvarons sammansatthet av både glädje och djup tragik.

 8. En pärla.
  ebarbrot, 4 mars 2014

  En underbar bok. Bra språk, bra översättning. Klyschan "en bladvändare" passar verkligen. Jag sträckläste och har även rekommenderat den i min läsecirkel.

Visa alla 8 recensioner

Fler böcker av Grégoire Delacourt