Vi var skapta för lycka : roman (häftad)
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
227
Utgivningsdatum
2014-09-23
Upplaga
1
Förlag
Sekwa Förlag
Översättare
Marianne Tufvesson
Originaltitel
Nous étions faits pour être heureux
Medarbetare
Tufvesson, Marianne (form)
Dimensioner
220 x 127 x 20 mm
Vikt
263 g
SAB
Hce
ISBN
9789187648205
Vi var skapta för lycka : roman (häftad)

Vi var skapta för lycka : roman

(1 röst)
Häftad,  Svenska, 2014-09-23

Slutsåld

"Det är det som fängslar och chockar Serge när han ser Suzanne för första gången: att hon så uppenbart lever utan att vara rädd."

Vid sextio års ålder har Serge allt han någonsin drömt om: ett välbetalt jobb, två välartade barn och en vacker och betydligt yngre fru. Så när den jämnåriga Suzanne kommer till huset i Montmartre för att stämma sonens piano, är Serge helt oförberedd på den omtumlande påverkan hon kommer att ha på hans liv. Hur kan en rätt alldaglig och dessutom redan upptagen kvinna i hans egen ålder väcka så starka känslor hos Serge? Och hur kommer det sig att det är för Suzanne han kommer att berätta det som han hela sitt liv hållit hemligt, till och med för sin egen familj?

Véronique Olmi skildrar en drabbande passion och undangömda, ångestfulla sanningar i en subtil och melodisk prosa. Vi var skapta för lycka är en vacker och lågmäld berättelse om två människor som hittar varandra, och sig själva, mitt i livet.

"Det handlar om att kärleken kanske ibland kan vara ett verktyg för att komma någon annanstans i livet. Centralt i hela boken är ett piano, som löper över flera generationer. Det är en otroligt poetisk bok, och man kan inte läsa den fort och det är jag så glad för, jag hatar att läsa böcker fort! Man suger på varje mening."
SVT Go'kväll

"Veronique Olmi berättar en historia som växer sig till så mycket mer än en otrohetsaffär. Den behandlar kvinnors uppoffrande, vår ständiga jakt efter lycka, den vardagliga plågan i att vara människa, en längtan efter att oförställt bli älskad. Pianot löper som en röd tråd genom sidorna och skapar band mellan familjemedlemmar utan deras vetskap. Tonerna för dem samman och ifrån varandra, det ligger både en känslomässig och fysisk smärta i det. Ibland är det drömlikt, ibland rent filmiskt och framförallt är det väldigt skickligt. Jag hoppas verkligen att jag får läsa fler böcker av Olmi." Tidningen Kulturen

"Mycket vackra sidor om det osägbara." MARIE-FRANCE

"Véronique Olmi tonsätter de yttre skeendenas spel, passionens berusning, eldprovet och fördärvet. Detta är hennes bästa roman." MARIE-CLAIRE

Véronique Olmi, född i Nice 1962, skrev många uppskattade teaterpjäser innan hon publicerade sin första roman Bord de mer 2001, som belönades med Prix Alain-Fournier. Vi var skapta för lycka är hennes tionde roman och den första att översättas till svenska.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Véronique Olmi