Spökryttarna från Ordebec (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Serie
Kommissarie Adamsberg (del 6)
Antal sidor
453
Utgivningsdatum
2014-09-05
Upplaga
1
Förlag
Sekwa Förlag
Översättare
Marianne Öjerskog
Originaltitel
L'armée furieuse
Medarbetare
Petersson, Magnus (form)
Dimensioner
177 x 110 x 25 mm
Vikt
251 g
SAB
Hce
ISBN
9789187648229
Spökryttarna från Ordebec (pocket)

Spökryttarna från Ordebec

(23 röster)  |  Läs 2 recensioner
Pocket,  Svenska, 2014-09-05

Slutsåld

En gammal dam från Normandie dyker upp på kommissarie Adamsbergs kriminalrotel i Paris och vägrar tala med någon annan än Adamsberg själv. En natt på en skogsväg i närheten av den lilla orten Ordebec såg hennes dotter Spökryttarna, en hord levande döda på jakt efter ostraffade brottslingar bland invånarna. Enligt en gammal legend förebådar spökryttarna ond bråd död, och traktens mördare, tjuvar och andra skuldmedvetna människor känner sig hotade. Trots att Normandie ligger långt utanför hans jurisdiktion, går Adamsberg med på att utreda fallet och försöka rädda ännu icke avslöjade brottslingar från ett fruktansvärt öde.

Historikern och medeltidsarkeologen Fred Vargas skriver sedan många år böcker på heltid. Hon är en av världens mest lästa franska författare med över fem miljoner sålda exemplar, och har tilldelats en mängd franska och utländska priser.

Fler titlar i serien om kommissarie Adamsberg: Budbäraren, Mannen som vände insidan ut, I de eviga skogarna, Okänd kontinent, Cirkeltecknaren och Istider.

Ett guldkorn ur den aldrig sinande floden av deckare som sköljer över oss. [...] En lysande roman, snillrik och spännande. Den är skriven med så mycket humor att jag skrattade högt mellan yxmorden. SVT Go'kväll

Intrigen vindlar och vindlar i den tjocka boken och det är rasande spännande i skärningspunkten mellan modern verklighet och gammal myt och folktro. Svenska Dagbladet

Hennes språk ligger snäppet över de flesta i genren och karaktärerna är genomarbetade och intressanta. Inspektör Violette Retancourt är en klippa som vem som helst skulle behöva, den lärde vinpimplande Adrien Danglard ett vandrande uppslagsverk, och när det gäller Jean-Baptiste Adamsberg själv är han definitivt min favoritkommissarie. Humorn gör läsupplevelsen än mer njutbar. Hallandsposten

Både övernaturligt och trovärdigt, mänskligt och blodigt, spänning in i det sista... Vad mer kan man begära? Expressen

Kommissarie Jean-Baptiste Adamsberg är i fin form, och det är en ren njutning att följa hans grumliga intellekt i jakten på mördaren. LitteraturMagazinet
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Spökryttarna från Ordebec. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Fantastisk läsupplevelse
    Vivvianne, 4 september 2020

    Spökryttarna från ordebec är som en otroligt välskriven saga för vuxna. Vargas har ett otroligt språk och sätt att berätta som fångar läsaren, boken är sammtidigt helt unik i sitt slag, det är en deckare som är fylld med humor och otroliga personbeskrivningar, författren skildrar dessutom miljöerna och historian bakom "spökryttarna" på ett väldigt kunnigt sätt sammtidigt som underhållningen i läsandet aldrig går förlorat. Jag har aldrig läst något liknande. Vargas är en mästare i skrivkonst!

  2. Äntligen har den kommit.
    laszlo finyak, 23 september 2014

    Känns kul att träffa karaktärerna igen från de tidigare böckerna av Vargas.Språket och beskrivningen av personerna är underbara för att inte prata om intrigerna.

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Fred Vargas