Alvernas liv (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
320
Utgivningsdatum
2015-10-27
Förlag
Sekwa Förlag
Översättare
Marianne Öjerskog
Originaltitel
La vie des elfes
Medarbetare
Petersson, Magnus (form)
Dimensioner
205 x 130 x 30 mm
Vikt
340 g
SAB
Hce
ISBN
9789187648434
Alvernas liv (häftad)

Alvernas liv

(11 röster)  |  Läs 6 recensioner
Häftad Svenska, 2015-10-27
179
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
NY BOK AV FÖRFATTAREN TILL IGELKOTTENS ELEGANS!

"Flickans händer var finlemmade och graciösa, kanske ovanligt stora för ett barn som hade fyllt tio år så sent som i november, men extremt böjliga. Hon höll dem, som sig bör, ovanför tangenterna innan hon skulle börja spela sitt stycke, lät dem vila i luften ännu ett ögonblick då de båda männen fick en känsla av att en egendomlig vindpust svepte genom kyrkan. Så sänkte hon händerna. Då kom stormen ..."

Två flickor är de sagolika hjältarna i Muriel Barberys nya roman. När vi lär känna Clara och Maria är de i tioårsåldern. Clara växer upp i en italiensk bergsby, Maria på landsbygden i Bourgogne, men deras verkliga ursprung är okänt. Båda två har speciella förmågor; Maria står i sällsam förbindelse med naturen och Clara visar sig vara ett musikaliskt underbarn. Det blir snart uppenbart att det finns ett mystiskt samband mellan de båda flickorna, och att de begåvats med sina övernaturliga förmågor av en anledning. Tillsammans måste Clara och Maria kämpa mot de mörka krafter som hotar människorna. Muriel Barbery har skrivit en storslagen berättelse som vibrerar av poesi, musik, konst och magi. Alvernas liv är den första boken i en serie om två.

Se boktrailern genom att kopiera in följande länk i ett nytt fönster:

https://www.youtube.com/watch?v=yBoXtF0qDho

Muriel Barbery föddes 1969 i Marocko. Hon är ursprungligen filosofilärare men idag verksam som författare. Nio år efter den internationella succén Igelkottens elegans kommer nu Alvernas liv, Barberys tredje och senaste roman.

"Denna drömska och fängslande historia, präglad av hopp om försoning och en bättre värld, skulle mycket väl kunna vara början på en ny era inom den franska litteraturen."
LE PARISIEN

"Utöver den rika handlingen, de filosofiska liknelserna och det övernaturliga som för tankarna till Tolkiens Sagan om ringen, så är Alvernas liv framför allt en poetisk roman med en tät, laddad prosa som driver berättelsen framåt."
LIVRES HEBDO

"Kraften i Muriel Barberys poetiska språk och fängslande karaktärer är alla eniga om."
LA VIE
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 6 recensioner av Alvernas liv. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Tyvärr besviken
  Sofi , 21 januari 2016

  Har läst ett antal recensioner på boken och hade höga förväntningar på den. Men, tyvärr passade den mig inte alls.

 2. Mystiskt och mjukt
  Anna Hellberg Gustafsson, 18 januari 2016

  Älskar språket, bilderna som målas upp i berättelsen och mystiken, sorgen glädjen och kärleken mellan karaktärerna. Längtar efter del 2

 3. En underbar författare!
  Pernilla Linder Mirvéus, 4 januari 2016

  Nu får jag vänta och vänta på nästa bok - det gör jag gärna! Har inte läst den första av hennes böcker och jag ser fram emot det också!

 4. Vackert men...
  Jögge Sundqvist, 16 december 2015

  Underbart språk, men tyvärr tar poetiken överhanden. Det är stundtals smärtsamt vackert, på bekostnad av dramaturgi. Språket lägger sig som en filt över innehållet- Bitvis flummigt, vilket är både intressant och irriterande. Men klart en klass för sig.

 5. Jag saknar Igelkottens Elegans!
  Susanna , 18 november 2015

  Det här är inte alls min stil och jag är väldigt besviken. Älskade både Igelkotten och Smaken men Alvernas liv kan jag klara mig utan.

 6. Fantasy på hög nivå
  Dick Sahlberg, 15 november 2015

  Den tredje boken jag läst av Muriel Barbery, skiljer sig påtagligt från de tidigare (Smaken och Igelkottens elegans). Delvis genom språket men framför allt genom handlingen. Barbery har ett fantastiskt språk och flödar ut i skildringar som närmar sig poesi. Hon berör vårt förhållande till naturen och ägnar sig mycket åt det kvinnliga och kvinnors roll. Detta mot bakgrund av den egentliga handlingen, en konflikt mellan människor och alver. Det är inte svårt att njuta av språket, men till slut... Läs hela recensionen

Visa alla 6 recensioner

Fler böcker av Muriel Barbery

Bokvideo