Istider (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Serie
Kommissarie Adamsberg (del 7)
Antal sidor
452
Utgivningsdatum
2016-06-09
Upplaga
1
Förlag
Sekwa Förlag
Översättare
Cecilia Franklin
Originaltitel
Temps glaçiares
Medarbetare
Petersson, Magnus (form)
Dimensioner
205 x 130 x 45 mm
Vikt
493 g
SAB
Hce
ISBN
9789187648526

Istider

(7 röster)
Häftad,  Svenska, 2016-06-09

Slutsåld

"- Bekymmer i natt, Adamsberg? - En död i Vallée de Chevreuse. Ett antal förhör, en nervös son vacker som en flicka, en begåvad sekreterare med ett märkvärdigt minne, ett stuteri, ett råskinn som driver det, en kvinna boendes i en stuga i skogen, ett vildsvin, det lokala värdshuset, Ludvig den sextondes giljotin, ett torn fullt med kråkspillning som det vilar en förbannelse över, och alltihop på en plats som man kallar Le Creux och som inte finns på kartan."

En gammal sjuk kvinna hittas livlös i sitt badkar, fullt påklädd och med uppskurna handleder. Alla bevis pekar mot självmord, förutom att det i närheten av kroppen har tecknats en märklig symbol i form av en giljotin. En vecka tidigare hade hon trots sitt tillstånd gjort förtvivlade försök att posta ett brev. Vad kan det ha innehållit? Den komplicerade utredningen för med sig kommissarie Adamsberg och hans kollegor från Paris gator till en dimmig ö utanför Islands kust. Allt ställs sedan på ända när det dyker upp en koppling till ett mystiskt hemligt sällskap som vurmar för Robespierre och Franska revolutionen.

Fred Vargas är historiker och arkeolog med medeltiden som specialitet. Dessutom är hon en av världens mest lästa franskspråkiga författare och har belönats med ett flertal priser för sina deckare. Sedan tidigare finns sex titlar i serien om kommissarie Adamsberg utgivna i svensk översättning på Sekwa. Istider är Vargas senaste.

Fler titlar i serien om kommissarie Adamsberg: Budbäraren, Mannen som vände insidan ut, I de eviga skogarna, Okänd kontinent, Spökryttarna från Ordebec och Cirkeltecknaren.

"Jag går rakt på sak: Vargas framgångs- recept fungerar nu som då. Den här boken är ännu en succé! [] När det kommer till övernaturliga berättelser och fängslande legender saknar Vargas helt motstycke i vår tid." LE FIGARO

"Den här boken bjuder på ett fängslande virrvarr som bevisar att deckarskrivande är en konst, och att Vargas är dess okrönta drottning." NOTRE TEMPS
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Fred Vargas