Ett meningsfullt liv - logoterapi på mitt sätt (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
105
Utgivningsdatum
2014-02-26
Förlag
Vulkan
Dimensioner
210 x 148 x 5 mm
Vikt
153 g
ISBN
9789187669156
Ett meningsfullt liv - logoterapi på mitt sätt (häftad)

Ett meningsfullt liv - logoterapi på mitt sätt

Häftad Svenska, 2014-02-26
206
Skickas inom 2-5 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Vad är livets mening? Vad är meningen med det här? Det är tankar som dyker upp särskilt när vi drabbas av händelser som rör till våra liv på ett sätt som gör att smärtan smyger sig in. Till och med när allt i livet är bra är vi inte alltid nöjda. Vi upplever tristess. Logoterapi är både filosofi och psykologi och kallas även existensanalys. Vi bär alla ansvaret för vårt eget liv. Logoterapin lär oss att ha ett sunt förhållningsätt till livet. Dess tankesätt hjälper oss med insikt om meningen med livet. Logoterapin förebygger och stödjer oss att finna våra styrkor i livets olika situationer. Den lär oss att vara modiga, hoppfulla och att orka med även när livet känns svårt. Varje människa har kapacitet att uppleva sitt liv som meningsfullt. Det är varje människas grundläggande behov att finna mening i livet, ansåg Viktor E. Frankl, doktor i medicin och i filosofi, som utvecklade logoterapin. Under andra världskriget fick han själv i praktiken testa sina egna tankars bärkraft och hållbarhet i koncentrationslägrets vidriga förhållanden. Senare i livet blev han professor i neurologi, psykiatri och logoterapi. När jag började studera logoterapi i Åbo hade jag det bevärligt i mitt liv. En tid före hade min make insjuknat i en synnerligen elakartad hjärntumör. Många frågor om livet och livets mening dök upp i mitt huvud. Logoterapin hjälpte. Boken är lättläst och kryddad med gamla omarbetade historier som kan underlätta att minnas det logoterapeutiska tankesättet i vardagen.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Ett meningsfullt liv - logoterapi på mitt sätt
  2. +
  3. Livsledarskap : framgång, hälsa & meningsfullhet på 30 dagar

De som köpt den här boken har ofta också köpt Livsledarskap : framgång, hälsa & meningsfullhe... av Maria Lindén (häftad).

Köp båda 2 för 415 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Marketta Simons

  • Målarboken med logoterapi

    Marketta Simons

    I denna logoterapeutiska målarbok finns det en fråga till varje bild. När du färglägger bilden ska du samtidikt fundera ut svaret på den. På följande sida får du en kort inblick i logoterapins tankar. De inspirerar dig vidare i dina funderingar, n...

Bloggat om Ett meningsfullt liv - logoterapi på mitt...