McCooks Krigsskådeplatser (e-bok)
Format
E-bok
Filformat
PDF med vattenmärke (11.6 MB)
Om vattenmärkning
PDF-böcker lämpar sig inte för läsning på små skärmar, t ex mobiler.
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2014-01-30
Förlag
Vulkan Bokförlag
ISBN
9789187669316
McCooks Krigsskådeplatser (e-bok)

McCooks Krigsskådeplatser E-bok

E-bok (PDF),  Svenska, 2014-01-30
95
Läs i Bokus Reader för iOS och Android
Detta är berättelsen om Nordirländaren från Ballamina, Dan "the man" McCookes öden i Spanien och Japan samt om hans resa till en stor släktträff i staten Ohio vid tiden då den svarte presidenten Barack Obama återvaldes 2012.

Vi får följa Daniels släktrötter tillbaka till hans förfader George "whiskeyboy" McCook "utan e" i namnet som såg dagens ljus år 1752 i Ballymony på Nordirland och som senare tvingades fly hals över huvud år 1790 till den Nya Världen i Amerika.

Han var jagad av brittiska myndigheter för uppvigling och förräderi och riskerade därmed hängning. George McCook blev en whiskysmugglare den första tiden i Amerika och deltog i "The Whiskeyrebellion" år 1794 som slogs ner av president George Washingtons federala trupper. The Whiskeyboy blev så småningom en respekterad medborgare och fick tre söner, George Jr, Daniel och John McCook som i sin tur fick söner som deltog i det amerikanska inbördeskriget 1861-1865. Klanen McCook gav 17 söner till Nationen för att bevara unionen och flera av dessa fick sätta livet till.

Under släktträffen i Ohio får Dan "the man" McCooke från Ballamina en historisk belysning av den tid som hans amerikanska släktingar verkade i och som resulterade i det amerikanska inbördeskriget. Daniel, från Nordirland, född 1940, hade sina personliga krigsskådeplatser i den Gamla Världen vilka i denna berättelse utspelades under tiden 2006-2013
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Kjell Palmberg

  • Den Talande Tystnaden

    Kjell Palmberg

    I målet mot bröderna Atroshi år 2001 i Sverige skedde många ovanligheter. Målet var nämligen redan prövat i staden Dahouk i Irakiska Kurdistan och äldre brodern Dakhaz Atroshi blev friad av två instanser medan fadern Agid dömdes till ett års fänge...