Efter stormen : utökad samlingsvolym (e-bok)
Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (7.0 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Serie
Efter stormen
Utgivningsdatum
2014-12-18
Upplaga
1
Förlag
Mix Förlag
ISBN
9789187671494

Efter stormen : utökad samlingsvolym E-bok

(1 röst)
E-bok,  Svenska, 2014-12-18

Styckköp

79
Billigast på PriceRunner

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Stormen var bara början - efteråt händer det som inte kunde hända: ett svenskt kärnkraftverk får en härdsmälta och radioaktivt avfall blåser in över Småland.

Efter stormen var ett unikt samarbete där tre författare skrev varsin kortroman om samma katastrof. Nu kommer den utökade samlingsvolymen. Förutom tre kortromaner, extranoveller och gömda texter innehåller den vinnaren och hederspristagaren i MIX förlags och Adlibris Mondos novelltävling som får dystopin att vidga sig ytterligare.

Solja Krapu: Om du behöver mig

Återseendets glädje övergår snabbt till såriga konflikter när Lovisa besöker sin storasyster i Kalmar. Mitt i konflikten måste de handskas med stormen Daisy, som nästan river huset, och sin dementa pappa som ska evakueras från äldreboendet. Och så går larmet ...

Johan Ring: Den mörka fläcken

Vågorna slår hårda och höga mot kajen i Oskarshamn när Frank tar med sig en pistol inlindad i en trasa för att återförenas med sin familj. När han ringer på dörren till sin ex-flickvän och son är det bara några klaustrofobiska timmar kvar tills larmet går och hela staden evakueras.

Caroline L. Jensen: Slukhål

När larmet går knäpper Sara händerna till bön och tackar Gud. Äntligen är domedagen här! Nu gäller det att rädda de själar som vågat stanna kvar i den förbjudna zonen. Men alla vill inte räddas. Grannen Albin stannar mest för att få sköta sig själv och sina kor. Samtidigt kan han inte släppa tanken på att något är fel på Saras gård. Och så en dag kommer en skräckslagen flicka i springande över åkern ...

Erik Haking: Skuggvärlden (vinnare i MIX förlags och Adlibris Mondos novelltävling)

Mika och Alexandra är två av de människor som tvingas flytta till hjälpstationen i Saltvik när larmet om evakuering går, en hjälpstation som allt mer liknar ett flyktingläger. Som så många andra evakuerade blir de sjuka när influensan börjar gå. Men medan de andra boende tillfrisknar, mår de två allt sämre. Det blir allt tydligare att det som finns i deras kroppar är något långt mer hotfullt än ett virus.

Camilla Linde: De kom efter stormen (hederspristagare i MIX förlags och Adlibris Mondos novelltävling)

På vägarna utanför Oskarshamn kör två bilar genom stormen, trots myndigheternas uppmaning att stanna inomhus. Den ena föraren är på väg mot Stockholm, det nya jobbet och förhoppningsvis det nya livet. Den andra är på väg från kärnkraftverket med händer röda av sprejfärg efter en misslyckad aktion. Snart går det upp för dem båda att landsvägen inte längre är säker, och att de måste in i skogen. Men vad är det som rör sig mellan trädstammarna, och hur långt är de beredda att gå för att överleva natten?

Läs mer på www.efterstormen.se
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »