När en unge skulle ur boet ; Bland malströmmens virvlar (e-bok)
Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (1.0 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2015-06-16
Förlag
Mix Förlag
ISBN
9789187671654
När en unge skulle ur boet ; Bland malströmmens virvlar (e-bok)

När en unge skulle ur boet ; Bland malströmmens virvlar (e-bok)

E-bok (EPUB), Svenska, 2015-06-16
19
Laddas ned direkt
Läs i vår app för iPhone, iPad och Android
Rörande historier om fattigdom, kämpaglöd och tuffa beslut

I en liten enrummare ligger sex små barn och sover fridfullt, ovetandes om framtiden. En mor och en far ser ner på sina små. Ett av barnen måste lämna dem, men vem skulle de välja?
I en annan del av Stockholm sitter Emma och sliter med sin sömnad. Hon fryser och är hungrig, men det får lov att vänta. In kommer så barndomsvännen Ida, utmärglad och i förtvivlat behov av tröst och stöd.

När en unge skulle ur boet samt Bland malströmmens hvirflar ingår båda i Maria Sandels novellsamling Vid svältgränsen (1908) som är författarinnans debutbok. Novellerna berör de fattiga arbetarnas svåra tillvaro och ständiga kamp i vardagen, förhållanden som den döva författarinnan, som själv levt i fattigdom under hela sitt liv, kände väl till. Med sitt inifrånperspektiv skildrar hon flera olika levnadsöden bland proletariatet i Stockholm under tidigt 1900-tal och ger läsaren en unik inblick i en värld präglad av svält, slit och svåra beslut, en levande bild av en för många främmande realitet. Kvinnorna ställs ofta i fokus i Sandels författarskap och hon backar inte för att ta sig an svåra och känsliga ämnen så som abort, frågor som var lika aktuella då som nu.

Sandels utgivning består i sin helhet av: Vid svältgränsen och andra berättelser. Skildringar ur Stockholmlifvet (1908), Familjen Vinge (1909), Virveln (1913), Hexdansen (1919), Droppar i folkhavet (1924) samt Mannen som reste sig (1927).
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om När en unge skulle ur boet ; Bland malstr...