Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Engelska
Antal sidor
254
Utgivningsdatum
2016-05-02
Upplaga
1
Förlag
Nordic Academic Press
Medarbetare
Myrdal, Eva (förf.) / Warlenius, Rikard (förf.) / Edvinsson, Rodney (förf.) / Jarrick, Arne (red.) / Myrdal, Janken (red.) / Wallenberg Bondesson, Maria (red.)
Dimensioner
226 x 150 x 21 mm
Vikt
527 g
SAB
K:d
ISBN
9789187675584
Methods in world history : a critical approach (inbunden)

Methods in world history : a critical approach

Inbunden,  Engelska, 2016-05-02
204
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Methods in world history : a critical approach Kan levereras innan julafton
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Intresset för världshistoria är större än på länge - både bland den läsande allmänheten och bland forskare. Globaliseringen har bidragit till att historiker kommit ut ur den fixering vid det nationella som kännetecknat deras forskning ända sedan 1800-talet. Men med den nya globala arenan för forskning följer också nya metodproblem. Det är hög tid att de världshistoriskt orienterade forskarna tar sig an de här problemen och utvecklar metoder som gör att de kan arbeta med samma höga kvalitetskrav som annan historieforskning.

I Methods in World History adresseras utförligt en serie metodproblem, och författarna ger förslag på hur dessa ska lösas. Här diskuteras bland annat vår tids unikt stora tillgång till helt nya typer av källmaterial, och hur det krävs en medvetenhet hos historiker om dessa källors förtjänster och fällor. Även språkliga och kulturella skillnader måste analyseras systematiskt när forskarna söker efter de återkommande dragen i den mänskliga historien. Dessutom måste världshistorikerna ständigt vara uppmärksamma på de starka ideologiska intressen som har en tendens att snedvrida de vetenskapliga resultaten.

Detta och ett flertal andra metodproblem diskuteras i Methods in World History, där det finns mycket att hämta både för forskaren och för studenten, liksom för den historieintresserade läsaren som vill skärpa sitt kritiska förhållningssätt till världshistorisk forskning.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Methods in world history : a critical approach
  2. +
  3. The Hundred Years' War on Palestine

De som köpt den här boken har ofta också köpt The Hundred Years' War on Palestine av Rashid I Khalidi (häftad).

Köp båda 2 för 333 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »