Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Engelska
Antal sidor
296
Utgivningsdatum
2015-11-18
Upplaga
1
Förlag
Nordic Academic Press
Medarbetare
Johansson, Magnus (ed.), Righard, Erica (ed.), Salonen, Tapio (ed.)
Dimensioner
227 x 154 x 30 mm
Vikt
607 g
SAB
Oab
ISBN
9789187675737
Social transformations in scandinavian cities : nordic perspectives on urban marginalization and social sustainability (inbunden)

Social transformations in scandinavian cities : nordic perspectives on urban marginalization and social sustainability

Inbunden,  Engelska, 2015-11-18
199
  • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
De skandinaviska länderna förknippas som regel med en omfattande offentlig sektor och låga fattigdomstal. Under de tre senaste årtiondena har detta dock kommit att förändras, och städer i Skandinavien delar nu många av de problem och utmaningar som vi känner från städer i andra delar av västvärlden. Hur hanterar välfärdsstaterna dessa globala samhällsomdaningar?

I boken Social Transformations in Scandinavian Cities belyser forskare förändringarna av social hållbarhet och socialt sönderfall i skandinaviska städer. De bidrar med teoretiska och empiriska analyser av hur migration, ojämlikhet och boendesegregation formas av nationell och lokal politik, och hur detta återspeglas i det urbana landskapet i Danmark, Norge och Sverige.

Författarna utmanar den gängse bilden av Skandinavien som jämlikt och fridfullt. Arbetslöshet, kriminalitet och undermåliga skolresultat i etniskt och socio-ekonomiskt segregerade bostadsområden är välkända problemområden som sedan 1990-talet bemöts genom urbanpolitiska åtgärder. I boken Social Transformations in Scandinavian Cities visar forskarna hur detta manifesterar sig i skilda Skandinaviska städer.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Social transformations in scandinavian cities : nordic perspectives on urban marginalization and social sustainability
  2. +
  3. The Anthropocene Reviewed

De som köpt den här boken har ofta också köpt The Anthropocene Reviewed av John Green (häftad).

Köp båda 2 för 248 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna