Allt mellan himmel och jord : om Knut Lundmark, astronomin och den publika kunskapsbildningen (e-bok)
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (9.8 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Antal sidor
331
Utgivningsdatum
2016-01-07
Förlag
Nordic Academic Press
ISBN
9789187675843

Allt mellan himmel och jord : om Knut Lundmark, astronomin och den publika kunskapsbildningen E-bok

E-bok,  Svenska, 2016-01-07

Styckköp

169
Billigast på PriceRunner

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Vad händer med vetenskapligt tankegods när det når läsare och lyssnare genom populärvetenskapliga kanaler? Hur fungerar kunskapsbildningen om forskning och vetenskap hos gemene man?

I Allt mellan himmel och jord studerar idéhistorikern Johan Kärnfelt det för populariseringsprocessen så avgörande mötet mellan experter och allmänhet. Han tar sin utgångspunkt i de tusentals läsar- och lyssnarbrev som finns bevarade i lundaastronomen Knut Lundmarks arkiv. Lundmark var djupt engagerad i arbetet med att sprida kunskaper i astronomi till bredare folklager, och han var en av få forskare i samtiden som kunde kallas folkkär.

I boken möter vi människor som rapporterar om konstiga himlafenomen, amatörastronomer som vill lämna sina egna bidrag till astronomin, och hemmatänkare som knåpar med teorier om världsalltet och dess invånare. Gemensamt har de sitt intresse men också att de, med varierande ambitionsnivå, försöker göra något av sina kunskaper. Astronomin berör och i läsarbreven lyser engagemanget.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Johan Kärnfelt