Bönen och svärdet, essäer om arabisk kultur (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Alhambras Klassiker
Antal sidor
290
Utgivningsdatum
1994-01-01
Upplaga
1
Förlag
Alhambra
Översättare
Jan Stolpe
Originaltitel
La prière et l'épée
Dimensioner
240 x 170 x 20 mm
Vikt
580 g
SAB
Kt-oa,Gsg
ISBN
9789187680809
Bönen och svärdet, essäer om arabisk kultur (inbunden)

Bönen och svärdet, essäer om arabisk kultur

av Adonis
Inbunden Svenska, 1994-01-01
309
Skickas inom 3-6 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Adonis poetiska verk har fått erkännande som ett av vår tids mest uppseendeväckande. Det har också under mer än tre decennier följts av en reflexion över skrivandets villkor och betydelse i arabvärlden.

De essäer som presenteras i denna samling erbjuder läsaren kvintessensen av ett tänkande som är noga med att påminna om att den mänskliga självaktningens och demokratins försvar börjar med den totala respekten för människans skaparförmåga.

Denna bok skiljer sig avsevärt ifrån de historiska, sociologiska eller politiska studier som hittills försökt kartlägga skeendena i arabvärlden utifrån. Här finns en originell och klar introduktion till de stora linjerna i ett ofta misskänt poetiskt och kulturellt arv, och en analys av det inflytande som religionen och makten i sin beständiga allians utövar på det islamska samhället bönen och svärdet.

Adonis avslöjar lika mycket de förbud som tynger den arabiska kulturen som det västerländska hyckleriet. Alltid angelägen om att välkomna stödet från en förnyande tankeströmning (t. ex. den arabiska mystiken), ger han oss här ett grundläggande verk för förståelsen av vår egen kultur och för att vi till slut skall förstå vad Medelhavets båda stränder har att lära av varandra. Dessa tjugosex essäer skrivna mellan åren 1961 och 1992 avslutas med ett samtal mellan Jean-Yves Masson och Adonis.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Bönen och svärdet, essäer om arabisk kultur
  2. +
  3. Kahlil Gibran: Legendens liv och verk

De som köpt den här boken har ofta också köpt Kahlil Gibran: Legendens liv och verk av Jean & Kahlil D Y Gibran (inbunden).

Köp båda 2 för 541 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Adonis

Recensioner i media

"I Adonis framställning blir frågan om moderniteten en fråga om frihet och då inte bara om poetisk sådan... Introduktionen mynnar ut i ett försvarstal för ordets frihet och behovet av både insikt i traditionen och möjligheter till nyskapande. En föreställning som alls inte är oöversättbar."
Karl Steinick, Helsingborgs Dagblad

Bloggat om Bönen och svärdet, essäer om arabisk kultur