Fågelskrämman : skymningsnoveller (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2015-08-03
Förlag
Norlén & Slottner
Dimensioner
220 x 140 x 10 mm
Vikt
264 g
SAB
Hc.016
ISBN
9789187685637

Fågelskrämman : skymningsnoveller

(4 röster)  |   Läs 3 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2015-08-03
126
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Efter den uppmärksammade novellsamlingen Råttan kommer Melker Garay med nya berättelser. I Fågelskrämman får läsaren möta en sida av människan som vi helst inte vill tala om.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Fågelskrämman : skymningsnoveller. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Årets bok!
  Stefan Thorsson, 18 januari 2017

  De här novellerna är till stilen något mellan saga och existentiella betraktelser. Språket är skenbart enkelt men innehåller oväntade djup. Berättelser som tål många omläsningar och en av årets bästa skönlitterära utgivningar skrev Skånska Dagbladet. Jag kan bara hålla med!

 2. Perfekt läsning under denna ruggiga höst!
  Romina Johansson, 10 november 2015

  Nöjet med denna novellsamling var dess språk, ett glasklart och skarpt språk som såg till att beröra mig som läsare, inte minst att skrämmas emellanåt, då dess tema är ondska. Ondskan omfamnas i dessa noveller, behandlas och utforskas, såväl som i människan som i tingen. Med referenser till Homeros 'Odysséen' och till bibliska fenomen, är denna novellsamling rik i sitt innehåll. Rekommenderar varmt, perfekt läsning under en ruggig höst.

 3. Ännu en fullträff!
  Ann-Sofie Eriksson, 10 november 2015

  Melker Garays andra novellsamling innehåller liksom föregångaren "Råttan" ett antal noveller som har en tydlig gemensam nämnare: ondskan. Vad är det som ligger på lur inom våra väsen? I uppföljaren "Fågelskrämman" spinner författaren vidare på temat och skruvar upp stämningen ytterligare ett snäpp med sina eleganta reflektioner. Språket är vägt på våg, varje ord känns noggrant utvalt. Berättelserna är raffinerat uppbyggda och slutar sällan där de sätter punkt; de fortsätter i läsarens tankar.

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av Melker Garay