En annan Abbe (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Markus, Vero och Abbe (del 2)
Läsålder
9-12 år
Antal sidor
174
Utgivningsdatum
2015-08-19
Upplaga
1
Förlag
Lilla Piratförlaget
Medarbetare
Hultqvist, Helena Lunding (form)
Illustratör/Fotograf
Helena Lunding Hultqvist
Dimensioner
192 x 148 x 18 mm
Vikt
403 g
SAB
Hcg
ISBN
9789187707117
En annan Abbe (inbunden)

En annan Abbe

Inbunden Svenska, 2015-08-19
139
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Kojan var Veros idé. Hon och Markus jobbar flitigt med den, men Abbe kommer och går lite som han vill. Samma sak med skolan. Ibland är han där, ibland inte.

Vad gör Abbe egentligen? Varför blir han så konstig när moppegänget dyker upp vid kojbygget? Hur kommer det sig att han föreslår att de ska spionera en kväll när det blir mörkt? Och hur ska de till sist kunna ställa saker till rätta utan att själva hamna i fara?

En annan Abbe är den fristående uppföljaren till kritikerrosade Vero hit & dit.

Katarina Kieri skriver både för barn och vuxna. 2004 tilldelades hon Augustpriset för Dansar Elias? Nej!. Böckerna om Vero, Markus och Abbe vänder sig till mellnåldern och är illustrerade av Helena Lunding Hultqvist.

" bokens styrka är den dova, underliggande psykologiska spänning som gör att det är svårt att lägga den ifrån sig. Personteckningen är övertygande och gör att beskrivningen av huvudpersonerna är mycket trovärdig. De suggestiva och stiliserade illustrationerna av Helena Lunding Hultqvist bidrar i hög grad till att förstärka det som gestaltas i texten."
Jan Nilsson, BTJ

""Abbe är nästan alltid ensam. Till och med när han är med andra. Dessa två meningar är anledning nog till varför denna bok är något så mycket mer än de där slentrian-lätt-att-läsa-alstren som slängs till våra ungar. Och lika länge som man lustfyllt smackar på Kieris språk försjunker man i Lunding Hultqvists bilder."
Erika Hallhagen, Svenska Dagbladet

"Vare sig vi talar om litteratur för vuxna eller barn ges det ut för många ointressanta berättelser. Därför känns det extra bra att möta det helgjutna och väl genomförda. Som till exempel Katarina Kieris böcker om Vero, Markus och Abbe. ... I jämförelse med många andra kapitelböcker för barn mellan 5 och 9 år är de lika uppfriskande som en hink vatten i öknen."
Pia Huss, Dagens Nyheter
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. En annan Abbe
  2. +
  3. Korsord och kakmonster 7-9 år

De som köpt den här boken har ofta också köpt Korsord och kakmonster 7-9 år av Micaela Favilla (häftad).

Köp båda 2 för 148 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Katarina Kieri