Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Läsålder
12-15 år
Antal sidor
206
Utgivningsdatum
2015-07-01
Upplaga
1
Förlag
Lilla Piratförlaget
Medarbetare
Thunfors, Eric (form)
Dimensioner
205 x 145 x 18 mm
Vikt
371 g
ISBN
9789187707292
Som eld (inbunden)

Som eld

(5 röster)  |  Läs 4 recensioner
Inbunden Svenska, 2015-07-01
129
Skickas inom 5-8 vardagar.
Fri frakt inom Sverige över 149 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
"Sara Lövestam tar steget in i ungdomsboksvärlden med den äran. Det här en kärleksberättelse som slår det mesta."
Erika Hallhagen, Svenska Dagbladet

"Det är så känslomässigt starkt och så välskrivet, en sån fin romantisk historia om förälskelse, kärlek och vänskap att jag får tårar i ögonen. Den träffar rakt in!"
Magnus Utvik, Gomorron Sverige

"Sara lövestams första ungdomsbok slår det gnistor om/.../"Som eld" är en välskriven bok om modet att våga följa sina känslor. Den träffar rakt i hjärtat.
Staffan Engstrand, Dag Hedberg, Nerikes Allehanda

Lollo kan inte förklara varför hon gick just hit. Eller varför hon inte gick härifrån. När Anna överraskade henne kunde hon ha sagt "ursäkta" och gått. Hon kunde ha sagt nej till att ge henne bensintanken, och nej till att gå ned i båten. Hon känner fortfarande Annas hand om sin handled, hennes hukande kroppsställning när hon visade hur man drog snöret. Hon doftade som eld.

Sara Lövestam är författare, krönikör och radioprofil. Hon har skivit flera uppmärksammade romaner - och en hyllad grammatikbok. Som eld är hennes första ungdomsbok, en berättelse om den första starka kärleken.

"Som elds pirrfaktor är skyhög, det vill säga: det känns som att man sitter på huvudpersonerna Annas och Lollos sommarvarma axlar så nära intill att man känner doften av skärgårdshav och bar hud. ... Och framför allt bärs boken fram av språket, det poetiska, glödande."
Hanna Höglund, Expressen/GT

"Sara Lövestam skriver fram historien så tätt att en blir yr av längtan efter en uppgörelse med överklassens inplastade Svenska Dagbladliv, och Annas pappas falskt rebelliska hållning att låta räkningarna hamna på hallmattan i Rågsved ... Någonting kommer att ske, men det bästa med den här boken är bilden av Anna och Lollo."
Ulrika Milles, Dagens Nyheter

"Flickornas sexualitet skildras skickligt och varsamt. Pedagogiskt varvas varje kapitel mellan de båda, deras tankar och vardagsliv. ... Med flyt i språket och sting i dialogen skildras den brännande kärleken mellan två unga flickor. Som eld är en trovärdig ungdomsroman och författaren är väl insatt i den unga kärlekens ömtålighet och starka drivkraft."
Ulla Lundberg, BTJ

"Sara Lövestam tar steget in i ungdomsboksvärlden med den äran. Det här en kärleksberättelse som slår det mesta."
Erika Hallhagen, Svenska Dagbladet

"När den begåvade romanförfattaren och grammatikexperten Sara Lövestam debuterar som ungdomsboksförfattare är det med en kärlekshistoria det slår gnistor om. Sara Lövestam gestaltar sina huvudpersoner med ömsint gehör och på ett språk som aldrig klingar falskt."
Cecilia Nelson, Göteborgs-Posten "Sara Lövestam berättar så fint om den där första kärleken."
Ida Wenström, Barometern
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Som eld
 2. +
 3. Skarven

De som köpt den här boken har ofta också köpt Skarven av Sara Lövestam (inbunden).

Köp båda 2 för 248 kr

Kundrecensioner

Det finns 4 recensioner av Som eld. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Läs den här boken
  ujh, 17 augusti 2015

  Den första trevande kärleken, berättad ur två olika flickors olika perspektiv. Inte bara fint om ungas tankar och känslor, utan även skarpt om klasskillnader och föräldrars olika sätt att försöka vara tillräckligt bra föräldrar. Jag läser denna ungdomsbok med stor behållning fast jag fyllt 61 och ser fram emot Sara Lövestams nästa bok.

 2. Smak av sommar och kärlek
  Cecilia , 11 augusti 2015

  Som eld är en berättelse som värmer och berör. Ingen övre åldersgräns är nödvändig på en sån här bok. För hur gamla vi än blir behöver vi minnas hur kärleken känns just när det inte går att veta om den ska gå i blom eller inte.

 3. Betyg: 4 av 5.
  Britt-Marie "Bim" Kullin / Bims Blogg (Farsta / Stockholm), 29 juli 2015

  Jag älskar Sara Lövestams böcker. Tycker så himla mycket om hennes sätt att skriva. Hon har skrivit fem romaner (för vuxna) tidigare, och en faktabok om grammatik. Hennes senaste fyra romaner har alla fått högsta betyget från mig. Här är en länk till min recension av hennes senaste bok, "Sanning med modifikation".

  Den här boken är en ungdomsbok, eller bok för unga vuxna som det numer kallas. och vänder sig mot åldersgruppen 12-15 år. Men jag tycker att den absolut går lika bra att l... Läs hela recensionen

 4. Som eld hettar inuti läsaren
  Yvonne Andersson, 20 juli 2015

  I denna fina och underbart skrivna bok, ryms så mycket av det vi bär runt på i livet. Oro, längtan, glädje, värme, att dras med pinsamma tonårsföräldrar liksom det som brinner inuti en ung människas hjärta. Dessutom från flera sidor av verkligheten. Den här boken är så bra, på så många plan.

Visa alla 4 recensioner

Bloggat om Som eld