Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Läsålder
9-12 år
Antal sidor
200
Utgivningsdatum
2015-09-30
Förlag
Lilla Piratförlaget
Dimensioner
206 x 150 x 18 mm
Vikt
428 g
SAB
Hcg
ISBN
9789187707360
Jan Svensson (inbunden)

Jan Svensson

Inbunden,  Svenska, 2015-09-30
139
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
"Lindbäck har fin tonträff från sin plats i Jan Svenssons huvud. Det är ett konsekvent perspektiv med ett trovärdigt språk och känslor man känner igen från elvaåringar i ens närhet."
Maria Näslund, Göteborgs-Posten

"Vore jag bibliotekarie skulle jag sätta Johanna Lindbäcks böcker på paradplats och jag vill gärna läsa mer om Jan Svensson."
Linda Skugge, Constant Reader

Det kändes direkt när jag klev in på den här Tunaskolan. Min klass skulle säkert vara jobbig. Lärarna säkert elaka eller bara tråkiga. Jag skulle kanske inte ens våga öppna munnen, knappt våga säga vad jag heter. Och då skulle alla givetvis tycka att jag var skitkonstig. Och sen var det kört. BO här i ett helt ÅR.

Jan Svensson flyttar med sin familj till Luleå. På prov, som det heter. Väl på plats försöker Jan lista ut vem han kommer att vara nu - i den nya staden, med nya grannar och ny skola. Bakom dörren intill bor Nicki med sin mamma. Nicki som kommer från London där hon levt ett liv i fart och fläng. Eller har hon verkligen det?

Johanna Lindbäck är en av Sveriges mest populära barn- och ungdomsboksförfattare och har under de senaste åren även arbetat som Sveriges läsambassadör. På Lilla Piratförlaget har Johanna Lindbäck tidigare utkommit med slukarålderssuccéerna lite ihop och kanske ihop.

"Om det finns ett pris för årets boktitel så tycker jag att Jan Svensson borde stå överst på pallen. Att ge en barnbok det namnet är klart vågat, men visar samtidigt på befriande självförtroende. ... Lindbäck har fin tonträff från sin plats i Jan Svenssons huvud. Det är ett konsekvent perspektiv med ett trovärdigt språk och känslor man känner igen från elvaåringar i ens närhet."
Maria Näslund, Göteborgs-Posten

"Vore jag bibliotekarie skulle jag sätta Johanna Lindbäcks böcker på paradplats och jag vill gärna läsa mer om Jan Svensson."
Linda Skugge, Constant Reader

"Johanna Lindbäck har verkligen lyckats här, och jag gillar att det ibland (men ändå för sällan) kommer ut såna här vardagsböcker som har killar i huvudrollen utan att boken är en deckare eller handlar om sport."
Maria, Ge oss boken
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Johanna Lindbäck