Att vara jag (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Läsålder
12-15 år
Antal sidor
80
Utgivningsdatum
2015-09-16
Upplaga
1
Förlag
Lilla Piratförlaget
Medarbetare
Höglund, Nino (form)
Dimensioner
210 x 158 x 13 mm
Vikt
357 g
SAB
Hcg
ISBN
9789187707377

Att vara jag

(7 röster)
Inbunden,  Svenska, 2015-09-16
139
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
"Igenkänningen är stor, men Anna Höglunds exakthet väjer hela tiden bort från risken att teckna schablonbilder av tonåren ... en bok som i sin klarhet och i sin intellektuella stringens påminner om Nina Björks banbrytande bok "Under det rosa täcket", och har stora möjligheter att för en yngre läsekrets få samma betydelse."
Tove Jonstoij, Dagens Nyheter

"Anna Höglund har, i bild och text, skapat en skarp filosofisk kollageroman som slår allting annat i år. Obligatorisk läsning för Sveriges samtliga högstadieelever och deras föräldrar."
Svenska Dagbladet

"Höglunds porträtt av Rosas uppvaknande är både personligt och gripande. "Att vara jag" är från början till slut en mycket känslig och angelägen diskussion om normer och konsekvenser. Att boken dessutom har ett bildmaterial som det slår gnistor om gör den till en mycket häftig läsupplevelse."
Jonna Fries, Kristianstadsbladet

I Att vara jag får vi möta Rosa 13 år. Rosa vill inte se sig själv utifrån, genom någon annans ögon. Hon vill se själv och söker förklaringar. Hur ser det ut egentligen? Vad är det för känsla av skam som har kletat sig fast på hennes kropp? Och varför får killar göra fel - utan att vara fel?

Att vara jag är en djupt personlig bok om jämställdhet i vardagen, ur en 13-årig flickas perspektiv, gestaltad med hjälp av text, måleri, collage och tecknade serier.

Anna Höglund är en av Sveriges främsta illustratörer och är flerfaldigt prisbelönad. 2013 utkom hennes bok Om detta talar man endast med kaniner - en poetisk bok om högkänslighet, som utnämndes till Årets bästa bilderbok, tilldelades Nils Holgersson-plaketten och nominerades till Augustpriset.

"Igenkänningen är stor, men Anna Höglunds exakthet väjer hela tiden bort från risken att teckna schablonbilder av tonåren. ...Det är så väl avlyssnat, det är så rikt i uttrycket och så omfångsrikt till innehållet. ... en bok som i sin klarhet och i sin intellektuella stringens påminner om Nina Björks banbrytande bok "Under det rosa täcket", och har stora möjligheter att för en yngre läsekrets få samma betydelse. Samtidigt är den ett poetiskt bildverk av rang. Hatten av."
Tove Jonstoij, Dagens Nyheter

"Det här är en viktig bok främst för tjejer, men förhoppningsvis kommer den att läsas av många, många andra!"
Ulla Britt Westelius, BTJ
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Att vara jag
  2. +
  3. Om detta talar man endast med kaniner

De som köpt den här boken har ofta också köpt Om detta talar man endast med kaniner av Anna Höglund (inbunden).

Köp båda 2 för 268 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Anna Höglund