Superkrafter : på gott och ont (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Läsålder
12-15 år
Antal sidor
248
Utgivningsdatum
2016-03-30
Upplaga
1
Förlag
Gilla Böcker
Medarbetare
Schöldström, Richard (form) / Remnefalk, Fredrik (form)
Dimensioner
190 x 130 x 20 mm
Vikt
211 g
SAB
uHc
ISBN
9789187707544
Superkrafter : på gott och ont (häftad)

Superkrafter : på gott och ont

(4 röster)  |  Läs 1 recension
Häftad Svenska, 2016-03-30
143
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
"... en charmig och ofta spännande bok ..."
Andreas Palmaer, Dagens Nyheter

"... en rolig lek med superhjältemytologin och ännu en originell debut som visar att nej, det är nog inte så illa ställt med den svenska fantastiken numera."
Maria Friedner, Jönköpings-Posten

"Superkrafter på gott och ont är en bok med väldigt många bottnar och en hel del outsagt mellan raderna. Klass, kärlek, status, popularitet, vänskap, föräldrars vara och icke vara och så superkrafter och superhjältar. Jag tokgillar!"
Paula, Prickiga Paula och böckerna

Vad skulle du göra om du fick superkrafter?

Oscar och Klara är två rätt vanliga 17-åringar i Stockholmsförorten Spånga. Men på väg hem från en fest träffas de av blixten och när de vaknar nästa dag kan Oscar plötsligt kontrollera eld och Klara kan framkalla smärta hos andra de har fått superkrafter.

Men vad gör man med sina superkrafter? Ska man bli superhjälte? Hur blir man det? Och var hittar man egentligen ett brott att stoppa? Klara och Oscar letar efter det bästa sättet att använda sina krafter, men dras in i något mycket större och allvarligare

Superkrafter på gott och ont är Karl Modigs debutroman. Den skildrar svårigheterna med att vara tonåring och ha superkrafter. En spännande och rolig ungdomsroman förankrad i ett samtida Sverige, som både hyllar och driver med den klassiska superhjälteberättelsen.

"Samtiden gör sig påmind i Karl Modigs debut "Superkrafter på gott och ont". Oscar och Klara får skit för att de lämnar sina sista slantar till den romska tiggaren utanför närbutiken och svär åt högerextrema illdåd på löpsedlarna. /.../ Samtiden behöver fler sådana skildringar."
Hanna Höglund, Expressen

"tangerar frågor som vilken formbar tonåring som helst ställer sig. Det ger fantastiken en genuin psykologisk grund /.../ vardagsrealismen gör skildringen originell och drabbande"
Peter Grönborg, Smålandsposten
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Superkrafter : på gott och ont
  2. +
  3. Slagsmål

De som köpt den här boken har ofta också köpt Slagsmål av Karl Modig (inbunden).

Köp båda 2 för 287 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Superkrafter : på gott och ont. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Realistiska superhjältar utan spandex

    Superkrafter är mycket mer realistisk än vad superhjältehistorier i form av serietidningar brukar vara. Vi är vana vid de stora hjältarna som springer omkring i spandex och räddar hela städer från superskurkar, det här är inte det. Klara och Oscar är mer i stil med DC's The Movement än vad de är med Marvel's The Avengers. De gör nästan mer skada än vad de gör gott när de försöker bemästra sina krafter, och jag såg mycket väl hur boken hade kunnat sluta med dem på andra sidan av lagen om saker... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Karl Modig